Kaj boste skuhali danes?
Svinjski zrezki s krompirjevo panado
Svinjski zrezki cvrti v testu iz krompirja.
Svinjski zrezki s krompirjevo panado
Svinjski zrezki cvrti v testu iz krompirja.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- mehka moka za povaljanje
- repično olje za cvrenje
- hren za posip
testo za cvrenje
- sol
- 4 krompirji
- 2 stroka česna
- 2 jajci
- 4 žlice mošta
- 2 žlici mleka
- malo moke
- poper
- majaron
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- mehka moka za povaljanje
- repično olje za cvrenje
- hren za posip
testo za cvrenje
- sol
- 4 krompirji
- 2 stroka česna
- 2 jajci
- 4 žlice mošta
- 2 žlici mleka
- malo moke
- poper
- majaron
Postopek
Najprej pripravimo testo za cvrenje. Krompir olupimo in drobno naribamo. Pomešamo ga s strtim česnom, jajci, moštom, mlekom, moko, soljo, poprom in majaronom.
Zrezke rahlo potolčemo, solimo, povaljamo v moki in pomočimo v testo.
Tako pripravljene svinjske zrezke ocvremo v vročem olju in potresemo s sveže naribanim hrenom. Kot prilogo ponudimo rizi-bizi ali dušeno zelenjavo in poljubno solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo
Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!