
Pečeni jajčevci z jogurtom in hariso
Prečudovita poletna priloga iz pečenih jajčevcev
Pečeni jajčevci z jogurtom in hariso
Prečudovita poletna priloga iz pečenih jajčevcev

Sestavine
- 4 jajčevci
- 2 žlici oljčnega olja
- 75 g masla
- 1 žlička čilijeve paste harise (kupljene ali domače)
- 6 žlic grškega jogurta
- 1 majhen strok česna
- 1 žlica sesekljanega koriandra ali peteršilja
- 1 žlička sezamovih semen
- sol in poper

Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

Ribe stare do 10 dni? Vse to se lahko šteje kot 'sveže'
Če to berete, gotovo spadate med uživače, ki jim dišijo ribe. Vas zanima, kako suvereno izbrati svežo ribo ali pa iščete nov recept? Prišli ste na pravo mesto …
Sestavine
- 4 jajčevci
- 2 žlici oljčnega olja
- 75 g masla
- 1 žlička čilijeve paste harise (kupljene ali domače)
- 6 žlic grškega jogurta
- 1 majhen strok česna
- 1 žlica sesekljanega koriandra ali peteršilja
- 1 žlička sezamovih semen
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevce nekajkrat prebodemo s konico noža, nato jih premažemo z oljčnim oljem, položimo na pekač in pečemo 40 do 50 minut ali toliko časa, da so popolnoma mehki.
V kozici razpustimo maslo, nato vanj vmešamo hariso. Jajčevce po dolgem zarežemo, tako da jih odpremo, a jih ne prerežemo do konca. Položimo jih na ogret pladenj in znotraj solimo ter popramo. Jogurt zmešamo s strtim česnom in z njim obložimo jajčevce, nato pa jih še pokapamo s harisinim maslom. Posujemo s sesekljanim koriandrom ali peteršiljem in sezamom ter ponudimo.
Harisa
Recept za domačo hariso najdete tukaj.