
Pečeni jajčevci z jogurtom in hariso
Prečudovita poletna priloga iz pečenih jajčevcev
Pečeni jajčevci z jogurtom in hariso
Prečudovita poletna priloga iz pečenih jajčevcev

Sestavine
- 4 jajčevci
- 2 žlici oljčnega olja
- 75 g masla
- 1 žlička čilijeve paste harise (kupljene ali domače)
- 6 žlic grškega jogurta
- 1 majhen strok česna
- 1 žlica sesekljanega koriandra ali peteršilja
- 1 žlička sezamovih semen
- sol in poper
Preberite tudi

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi se težko odrečemo nabiranju divjih rastlin. Dobro je, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.
Sestavine
- 4 jajčevci
- 2 žlici oljčnega olja
- 75 g masla
- 1 žlička čilijeve paste harise (kupljene ali domače)
- 6 žlic grškega jogurta
- 1 majhen strok česna
- 1 žlica sesekljanega koriandra ali peteršilja
- 1 žlička sezamovih semen
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevce nekajkrat prebodemo s konico noža, nato jih premažemo z oljčnim oljem, položimo na pekač in pečemo 40 do 50 minut ali toliko časa, da so popolnoma mehki.
V kozici razpustimo maslo, nato vanj vmešamo hariso. Jajčevce po dolgem zarežemo, tako da jih odpremo, a jih ne prerežemo do konca. Položimo jih na ogret pladenj in znotraj solimo ter popramo. Jogurt zmešamo s strtim česnom in z njim obložimo jajčevce, nato pa jih še pokapamo s harisinim maslom. Posujemo s sesekljanim koriandrom ali peteršiljem in sezamom ter ponudimo.
Harisa
Recept za domačo hariso najdete tukaj.