
Pečene fige z rikoto in čokolado
Fige s svežo rikoto in žametno čokolado
Pečene fige z rikoto in čokolado
Fige s svežo rikoto in žametno čokolado

Sestavine
- 6 velikih vijoličastih fig (črnic)
- 125 g rikote
- 30 g sladkorja v prahu
- prgišče oluščenih nesoljenih pistacij (brez rjavih kožic)
- 6 žličk medu
za preliv
- 50 g stopljene čokolade ali medenega čokoladnega ganaša

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 6 velikih vijoličastih fig (črnic)
- 125 g rikote
- 30 g sladkorja v prahu
- prgišče oluščenih nesoljenih pistacij (brez rjavih kožic)
- 6 žličk medu
za preliv
- 50 g stopljene čokolade ali medenega čokoladnega ganaša
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C z ventilacijo. Pekač obložimo s papirjem za peko.
Fige na vrhu križno zarežemo in razpremo, da jih lahko nadevamo; pazimo, da jih ne zarežemo pregloboko. Zložimo jih v pekač, vsako nadevamo z žličko rikote, poprašimo s sladkorjem v prahu in pečemo približno 15 minut.
Fige vzamemo iz pečice, nanje nastrgamo nekaj pistacij in pokapamo z medom. Razdelimo jih na dva krožnika in prelijemo s stopljeno čokolado ali okrasimo s čokoladnim ganašem. Fige ponudimo še tople.
Medeni čokoladni ganaš
Zavremo 200 g sladke smetane in malo počakamo, da se ohladi na okrog 80 °C. Medtem nasekljamo 200 g temne in 50 g mlečne čokolade, ju v visoki posodi prelijemo s smetano in takoj zmešamo s paličnim mešalnikom, ki ga v mešanico vstavimo postrani, da pri mešanju ne zajamemo zraka. Mešamo, da dobimo gladko maso, nazadnje pa primešamo še 50 g tekočega medu.