
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladne skutne tortice
Mini tortice s piškotno podlago in kremo iz čokolade in albuminske skute (rikote) še posebno teknejo za veliko noč.
Čokoladne skutne tortice
Mini tortice s piškotno podlago in kremo iz čokolade in albuminske skute (rikote) še posebno teknejo za veliko noč.

Sestavine
- 200 g keksov, oblitih s čokolado
- 100 g stopljenega masla
nadev
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 3 jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
- 200 g temne čokolade (ali čokolade za kuhanje)
- 125 g sladkorja v prahu
- 36 mini čokoladnih jajčk

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 200 g keksov, oblitih s čokolado
- 100 g stopljenega masla
nadev
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 3 jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
- 200 g temne čokolade (ali čokolade za kuhanje)
- 125 g sladkorja v prahu
- 36 mini čokoladnih jajčk
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C. V 12 vdolbin pekača za mafine položimo papirnate modelčke. Piškote zdrobimo v fine drobtine. Stresemo jih v skledo, zmešamo s stopljenim maslom in z žlico porazdelimo v modelčke. Drobtinasto maso pritisnemo ob dno, da nastane čvrsta podlaga.
Pripravimo nadev. Čokolado razlomimo na kose in jo stopimo nad paro. V večjo skledo damo albuminsko skuto, razžvrkljana jajca, vaniljo in stopljeno čokolado. Zraven presejemo sladkor v prahu. Vse skupaj stepemo z električnim mešalnikom ali leseno kuhalnico, da dobimo homogeno zmes. Nadevamo jo v modelčke vse do vrha, nato pa s celim pekačem krepko potrkamo ob delovno površino, da se iz nadeva izvijejo zračni mehurčki. Pečemo 30 minut, vzamemo iz pečice in narahlo potisnemo v vrhnjo plast vsake tortice 3 čokoladna jajčka. Pustimo, da se pred serviranjem popolnoma ohladijo. Do tri dni jih lahko hranimo v hladilniku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mini pite z jagodičjem
Ljubke in razkošno nadevane s slaščičarsko kremo. Prava poletna ekstravaganca!