Kaj boste skuhali danes?
Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado
Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado
Sestavine
- 60 g mleka v prahu
- 50 g koruznega škroba
- 20 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g stopljenega masla
- 100 g stopljene bele čokolade
- 400 g jagod
- 4 žlice crème fraîche
- 20 g nasekljanih nesoljenih pistacij
- majhni lističi mete (po želji), ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 60 g mleka v prahu
- 50 g koruznega škroba
- 20 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g stopljenega masla
- 100 g stopljene bele čokolade
- 400 g jagod
- 4 žlice crème fraîche
- 20 g nasekljanih nesoljenih pistacij
- majhni lističi mete (po želji), ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Zmešamo mleko v prahu, koruzni škrob in polovico sladkorja, nato prilijemo stopljeno maslo in belo čokolado. Z žlico zmešamo, da nastane fin drobljenec, ki ga posujemo po velikem plitvem pekaču in pečemo 10 minut, da se zlato obarva. Vzamemo ga iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Jagodam odstranimo peclje in lističe, nato jih narežemo na četrtine. Pomešamo jih s preostalim sladkorjem, razdelimo v 4 skledice in pustimo, da se marinirajo 30 minut.
Vsako porcijo jagod obložimo z zvrhano žlico crème fraîche ter posujemo s pistacijami in nekaj drobljenca (po tem receptu ga dobimo veliko; kar ostane, se v nepredušno zaprti posodi ali kozarcu ohrani več tednov). Po želji okrasimo z majhnimi lističi mete, da še povzdignemo okus sladice in ji dodamo malo zelene barve.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!