
Kaj boste skuhali danes?
Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado
Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado

Sestavine
- 60 g mleka v prahu
- 50 g koruznega škroba
- 20 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g stopljenega masla
- 100 g stopljene bele čokolade
- 400 g jagod
- 4 žlice crème fraîche
- 20 g nasekljanih nesoljenih pistacij
- majhni lističi mete (po želji), ko postrežemo

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.
Sestavine
- 60 g mleka v prahu
- 50 g koruznega škroba
- 20 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g stopljenega masla
- 100 g stopljene bele čokolade
- 400 g jagod
- 4 žlice crème fraîche
- 20 g nasekljanih nesoljenih pistacij
- majhni lističi mete (po želji), ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Zmešamo mleko v prahu, koruzni škrob in polovico sladkorja, nato prilijemo stopljeno maslo in belo čokolado. Z žlico zmešamo, da nastane fin drobljenec, ki ga posujemo po velikem plitvem pekaču in pečemo 10 minut, da se zlato obarva. Vzamemo ga iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Jagodam odstranimo peclje in lističe, nato jih narežemo na četrtine. Pomešamo jih s preostalim sladkorjem, razdelimo v 4 skledice in pustimo, da se marinirajo 30 minut.
Vsako porcijo jagod obložimo z zvrhano žlico crème fraîche ter posujemo s pistacijami in nekaj drobljenca (po tem receptu ga dobimo veliko; kar ostane, se v nepredušno zaprti posodi ali kozarcu ohrani več tednov). Po želji okrasimo z majhnimi lističi mete, da še povzdignemo okus sladice in ji dodamo malo zelene barve.