
Kaj boste skuhali danes?
Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado
Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado

Sestavine
- 60 g mleka v prahu
- 50 g koruznega škroba
- 20 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g stopljenega masla
- 100 g stopljene bele čokolade
- 400 g jagod
- 4 žlice crème fraîche
- 20 g nasekljanih nesoljenih pistacij
- majhni lističi mete (po želji), ko postrežemo

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 60 g mleka v prahu
- 50 g koruznega škroba
- 20 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g stopljenega masla
- 100 g stopljene bele čokolade
- 400 g jagod
- 4 žlice crème fraîche
- 20 g nasekljanih nesoljenih pistacij
- majhni lističi mete (po želji), ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Zmešamo mleko v prahu, koruzni škrob in polovico sladkorja, nato prilijemo stopljeno maslo in belo čokolado. Z žlico zmešamo, da nastane fin drobljenec, ki ga posujemo po velikem plitvem pekaču in pečemo 10 minut, da se zlato obarva. Vzamemo ga iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Jagodam odstranimo peclje in lističe, nato jih narežemo na četrtine. Pomešamo jih s preostalim sladkorjem, razdelimo v 4 skledice in pustimo, da se marinirajo 30 minut.
Vsako porcijo jagod obložimo z zvrhano žlico crème fraîche ter posujemo s pistacijami in nekaj drobljenca (po tem receptu ga dobimo veliko; kar ostane, se v nepredušno zaprti posodi ali kozarcu ohrani več tednov). Po želji okrasimo z majhnimi lističi mete, da še povzdignemo okus sladice in ji dodamo malo zelene barve.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brezalkoholni mohito
Kari z mesnimi kroglicami (kofta curry)
Avtentična indijska jed po navdihu filma, ki ogreje dušo in srce.