© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado

Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado

Čas priprave 20 min + 30 minut za mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 60 g mleka v prahu
  • 50 g koruznega škroba
  • 20 g svetlega sladkorja muskovado
  • 50 g stopljenega masla
  • 100 g stopljene bele čokolade
  • 400 g jagod
  • 4 žlice crème fraîche
  • 20 g nasekljanih nesoljenih pistacij
  • majhni lističi mete (po želji), ko postrežemo

Sestavine

  • 60 g mleka v prahu
  • 50 g koruznega škroba
  • 20 g svetlega sladkorja muskovado
  • 50 g stopljenega masla
  • 100 g stopljene bele čokolade
  • 400 g jagod
  • 4 žlice crème fraîche
  • 20 g nasekljanih nesoljenih pistacij
  • majhni lističi mete (po želji), ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Zmešamo mleko v prahu, koruzni škrob in polovico sladkorja, nato prilijemo stopljeno maslo in belo čokolado. Z žlico zmešamo, da nastane fin drobljenec, ki ga posujemo po velikem plitvem pekaču in pečemo 10 minut, da se zlato obarva. Vzamemo ga iz pečice in pustimo, da se ohladi.

2

Jagodam odstranimo peclje in lističe, nato jih narežemo na četrtine. Pomešamo jih s preostalim sladkorjem, razdelimo v 4 skledice in pustimo, da se marinirajo 30 minut.

3

Vsako porcijo jagod obložimo z zvrhano žlico crème fraîche ter posujemo s pistacijami in nekaj drobljenca (po tem receptu ga dobimo veliko; kar ostane, se v nepredušno zaprti posodi ali kozarcu ohrani več tednov). Po želji okrasimo z majhnimi lističi mete, da še povzdignemo okus sladice in ji dodamo malo zelene barve.

Priljubljeni recepti

Zavitek z rižem, lečo in špinačo

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Kruh naan

25 min
Enostavno

Hruškova marmelada z vaniljo

Sladka domača marmelada - nič boljšega!

1 h 50 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.