Kaj boste skuhali danes?
Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado
Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado
Sestavine
- 60 g mleka v prahu
- 50 g koruznega škroba
- 20 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g stopljenega masla
- 100 g stopljene bele čokolade
- 400 g jagod
- 4 žlice crème fraîche
- 20 g nasekljanih nesoljenih pistacij
- majhni lističi mete (po želji), ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 60 g mleka v prahu
- 50 g koruznega škroba
- 20 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g stopljenega masla
- 100 g stopljene bele čokolade
- 400 g jagod
- 4 žlice crème fraîche
- 20 g nasekljanih nesoljenih pistacij
- majhni lističi mete (po želji), ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Zmešamo mleko v prahu, koruzni škrob in polovico sladkorja, nato prilijemo stopljeno maslo in belo čokolado. Z žlico zmešamo, da nastane fin drobljenec, ki ga posujemo po velikem plitvem pekaču in pečemo 10 minut, da se zlato obarva. Vzamemo ga iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Jagodam odstranimo peclje in lističe, nato jih narežemo na četrtine. Pomešamo jih s preostalim sladkorjem, razdelimo v 4 skledice in pustimo, da se marinirajo 30 minut.
Vsako porcijo jagod obložimo z zvrhano žlico crème fraîche ter posujemo s pistacijami in nekaj drobljenca (po tem receptu ga dobimo veliko; kar ostane, se v nepredušno zaprti posodi ali kozarcu ohrani več tednov). Po želji okrasimo z majhnimi lističi mete, da še povzdignemo okus sladice in ji dodamo malo zelene barve.