© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene hruške s šodojem s penino

Hruške iz pečice in šodo za retro pridih

Pečene hruške s šodojem s penino

Hruške iz pečice in šodo za retro pridih

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pečene hruške s šodojem s penino

Sestavine

  • 6 zrelih hrušk
  • 3 žlice svetlega sladkorja muskovado
  • lupinica 1 bio limone
  • 1 žlica sesekljanih nesoljenih pistacij
  • 1 1⁄2 vaniljevega stroka

šodo

  • 2 velika rumenjaka (beljaka prihranimo, glej opombo)
  • 0,75 dl penine
  • 30 g rjavega sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 zrelih hrušk
  • 3 žlice svetlega sladkorja muskovado
  • lupinica 1 bio limone
  • 1 žlica sesekljanih nesoljenih pistacij
  • 1 1⁄2 vaniljevega stroka

šodo

  • 2 velika rumenjaka (beljaka prihranimo, glej opombo)
  • 0,75 dl penine
  • 30 g rjavega sladkorja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Hruške razpolovimo, z žličko odstranimo peščišča in izvlečemo peclje. Sladkor muskovado zmešamo z limonovo lupinico in pistacijami ter z mešanico nadevamo vdolbinice v hruškah.

2

Cel vaniljev strok razpolovimo (tako da imamo skupaj 3 polovice), potem pa vsako polovico prerežemo še po dolgem. Na vsako hruškovo polovico položimo kos stroka, tako da štrli ven tam, kjer je bil pecelj. Hruške položimo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko, in jih postavimo v pečico za 15 minut.

3

Za šodo damo rumenjake, penino in sladkor v kovinsko ali stekleno skledo in jo postavimo na kozico z vodo, ki zelo rahlo vre (skleda se ne sme dotikati vode). Z električnim mešalnikom stepamo približno 15 minut, da se mešanica toliko zgosti, da počasi pade z metlic. Šodo previdno naložimo na hruškove polovice, tako da je površina prekrita, potem pa jih zapečemo pod zelo vročim žarom v pečici ali pa s kuhinjskim gorilnikom, da se šodo rjavo obarva.

Beljaki

Beljaka, ki ostaneta pri tem receptu, uporabimo za španske vetrce.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.