
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 800 g rabarbare
- 200 g sladkorja
- 2 vaniljeva stroka
- 6 dl sladke smetane
meringa (vetrci)
- 5 beljakov iz večjih jajc (na sobni temperaturi)
- 300 g sladkorja
- 2 žlički koruznega škroba

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 800 g rabarbare
- 200 g sladkorja
- 2 vaniljeva stroka
- 6 dl sladke smetane
meringa (vetrci)
- 5 beljakov iz večjih jajc (na sobni temperaturi)
- 300 g sladkorja
- 2 žlički koruznega škroba
Postopek
Pečico segrejemo na 140 °C. Dva večja nizka pekača obložimo s papirjem za peko. Na papir narišemo osem krogov s premerom 6 do 8 cm, nato ga obrnemo. Beljake v veliki skledi stepemo v čvrst sneg. Postopoma dodajamo sladkor in stepamo, da dobimo gost in svetleč sneg, nato vtepemo še škrob. Beljakovo maso v obliki vrtincev naložimo na zarisane kroge, nato jih na najnižji rešetki v pečici pečemo 1 uro, da se zunaj hrustljavo zapečejo, spodaj pa so suhi. Ohladimo jih in previdno odstranimo papir. (Vetrce lahko pripravimo že en dan prej in jih shranimo v nepredušnih posodicah.)
Vaniljeva stroka razpolovimo po dolžini. Rabarbari po potrebi odstranimo vlakna, jo narežemo na manjše paličice in jih damo v veliko kozico skupaj s sladkorjem, vaniljo in 2 dl vode. Zavremo in nato počasi kuhamo, da se rabarbara komaj zmehča. Vaniljo zavržemo, rabarbaro vzamemo iz kozice, vendar tekočino prihranimo. Polovico sadja zmešamo s paličnim mešalnikom in pire skozi fino cedilo pretlačimo v skledo.
Rabarbarino tekočino, ki smo jo prihranili, pokuhamo, da se zgosti in spominja na sirup. Rabarbaro in sirup ohladimo (lahko ju pripravimo tudi do dva dni prej in do uporabe hranimo v hladilniku).
Preden postrežemo, čvrsto stepemo smetano in ji previdno dodamo rabarbarin pire, tako da so v smetani vidni rožnati valovi. Vetrce položimo na krožnik in vsakega obložimo s smetano. Na vrh tortic razporedimo preostale rabarbarine paličice in jih prelijemo z malo sirupa. S sirupom okrasimo tudi krožnik.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ruladice v listih blitve z rižem in jurčki
Iz blitve se da pripraviti tudi okusne ruladice
Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom
Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese