
Pavlova s češnjami, vrtnicami in pistacijami
Klasična sladica v moderni izvedbi: s kokosovim jogurtom, pistacijami za teksturo in rožnimi lističi za okras
Pavlova s češnjami, vrtnicami in pistacijami
Klasična sladica v moderni izvedbi: s kokosovim jogurtom, pistacijami za teksturo in rožnimi lističi za okras

Sestavine
meringa
- 5 beljakov velikih jajc
- sol
- 250 g belega sladkorja
- 1 žlička belega vinskega kisa
- 1 žlička koruznega škroba
obloga
- 2 dl sladke smetane
- 1,5 dl kokosovega jogurta
- 1–2 žlički rožne vode
- 250 g češenj
- 100 g oluščenih neslanih pistacij
- užitni cvetni listi vrtnic za okras (po želji)*

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
meringa
- 5 beljakov velikih jajc
- sol
- 250 g belega sladkorja
- 1 žlička belega vinskega kisa
- 1 žlička koruznega škroba
obloga
- 2 dl sladke smetane
- 1,5 dl kokosovega jogurta
- 1–2 žlički rožne vode
- 250 g češenj
- 100 g oluščenih neslanih pistacij
- užitni cvetni listi vrtnic za okras (po želji)*
Postopek
Pečico segrejemo na 140 °C. Večji nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Beljake damo skupaj s ščepom soli v veliko čisto skledo (v njej ne sme biti sledi maščobe) in jih z električnim mešalnikom stepemo v sneg. Ko začne dobivati obliko, postopoma dodajamo po 1 žlico sladkorja in neprestano stepamo, da dobimo čvrst in bleščeč sneg, ki se v obliki čvrstih vršičkov drži metlic za stepanje. Dodamo še vinski kis in škrob in ponovno stepemo. Beljakovo maso z veliko žlico naložimo v pekač, nato jo razmažemo v pravokotnik, velik približno kot list papirja A4. Z zadnjo stranjo žlice po masi naredimo vrhove in jamice, da jo oblikujemo v prikupno obliko. Maso pečemo v srednjem delu pečice 1 uro in 20 minut, nato pečico ugasnemo in pekač pustimo v njej čez noč.
Češnje razpolovimo in izkoščičimo. Nekaj češenj s peclji prihranimo za okras. Pistacije grobo nasekljamo. Pavlovo pripravimo, tik preden jo postrežemo. Sladko smetano zelo rahlo stepemo, nato vanjo previdno vmešamo kokosov jogurt in rožno vodo. S pavlove odstranimo papir za peko in jo položimo na servirni pladenj ali desko. Okrasimo jo s kupčki kokosove smetane, po kremi razporedimo češnje in posujemo nasekljane pistacije ter cvetne lističe vrtnic. Postrežemo takoj.
Nasvet
* Če vrtnice kupimo, se prepričamo, da so biološko pridelane. Lahko uporabimo tudi vrtnice z domačega vrta, toda le, če niso škropljene.