
Čokoladna torta Pavlova s češnjami
Izraz "češnja na vrhu torte" to sladko mojstrovino odlično opiše tako v dobesednem kot v prenesenem pomenu
Čokoladna torta Pavlova s češnjami
Izraz "češnja na vrhu torte" to sladko mojstrovino odlično opiše tako v dobesednem kot v prenesenem pomenu

Sestavine
- 6 velikih beljakov
- 300 g sladkorja
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 žlički belega vinskega (ali jabolčnega) kisa
- 25 g kakava v prahu
- 50 g drobno nasekljane temne čokolade
- 3 dl sladke smetane
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 600 g izkoščičenih češenj iz kompota
- sveže češnje za okras

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 6 velikih beljakov
- 300 g sladkorja
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 žlički belega vinskega (ali jabolčnega) kisa
- 25 g kakava v prahu
- 50 g drobno nasekljane temne čokolade
- 3 dl sladke smetane
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 600 g izkoščičenih češenj iz kompota
- sveže češnje za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 140 °C. Beljake stepemo v čvrst sneg. Postopoma, le nekaj žlic naenkrat, dodajamo sladkor in vmes stepamo. Ko dodamo ves sladkor, stepamo še nekaj minut, da postane masa svetleča in primerno gosta. Previdno z metlico za sneg vmešamo škrob, kis, kakav in čokolado, da se sestavine povežejo s snegom.
Kos papirja za peko položimo na pekač in v sredini zarišemo 25-centimetrski krog. Sneg – maso za meringo – v obliki vrtinca razporedimo na zarisani krog in robove nekoliko dvignemo, da v sredini ustvarimo vdolbino za nadev. Meringo v pečici sušimo poldrugo uro, nato jo ohladimo.
Pred postrežbo čvrsto stepemo smetano s sladkorjem v prahu. V sredino meringe naložimo češnje iz kompota, jih prekrijemo s stepeno smetano in tudi njo oblikujemo v vrtinec. Sladico okrasimo s svežimi češnjami.