© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladna torta Pavlova s češnjami

Izraz "češnja na vrhu torte" to sladko mojstrovino odlično opiše tako v dobesednem kot v prenesenem pomenu

Čokoladna torta Pavlova s češnjami

Izraz "češnja na vrhu torte" to sladko mojstrovino odlično opiše tako v dobesednem kot v prenesenem pomenu

Čas priprave 1 h 50 min + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladna torta pavlova s cesnjami

Sestavine

  • 6 velikih beljakov
  • 300 g sladkorja
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 žlički belega vinskega (ali jabolčnega) kisa
  • 25 g kakava v prahu
  • 50 g drobno nasekljane temne čokolade
  • 3 dl sladke smetane
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 600 g izkoščičenih češenj iz kompota
  • sveže češnje za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 velikih beljakov
  • 300 g sladkorja
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 žlički belega vinskega (ali jabolčnega) kisa
  • 25 g kakava v prahu
  • 50 g drobno nasekljane temne čokolade
  • 3 dl sladke smetane
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 600 g izkoščičenih češenj iz kompota
  • sveže češnje za okras

Postopek

1

Pečico segrejemo na 140 °C. Beljake stepemo v čvrst sneg. Postopoma, le nekaj žlic naenkrat, dodajamo sladkor in vmes stepamo. Ko dodamo ves sladkor, stepamo še nekaj minut, da postane masa svetleča in primerno gosta. Previdno z metlico za sneg vmešamo škrob, kis, kakav in čokolado, da se sestavine povežejo s snegom.

2

Kos papirja za peko položimo na pekač in v sredini zarišemo 25-centimetrski krog. Sneg – maso za meringo – v obliki vrtinca razporedimo na zarisani krog in robove nekoliko dvignemo, da v sredini ustvarimo vdolbino za nadev. Meringo v pečici sušimo poldrugo uro, nato jo ohladimo.

3

Pred postrežbo čvrsto stepemo smetano s sladkorjem v prahu. V sredino meringe naložimo češnje iz kompota, jih prekrijemo s stepeno smetano in tudi njo oblikujemo v vrtinec. Sladico okrasimo s svežimi češnjami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.