
Paradižnikova pita
Iz rubrike Otroci kuhamo
Paradižnikova pita
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 250 g listnatega testa
- 4 žlice kremnega sira
- 1 žlička gorčice
- 15 češnjevih paradižnikov (ali 350 g navadnega)
- nariban parmezan
- sol
- moka za razvaljanje testa
- papir za peko
- olive za okras – po želji

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.

Samo Kreft razkriva, kako poceni in zdravo jesti
Kako nahraniti družino za 200 evrov na mesec? Nekdanji tekmovalec MasterChefa Samo Kreft ima preprost, zdrav in učinkovit recept.
Sestavine
- 250 g listnatega testa
- 4 žlice kremnega sira
- 1 žlička gorčice
- 15 češnjevih paradižnikov (ali 350 g navadnega)
- nariban parmezan
- sol
- moka za razvaljanje testa
- papir za peko
- olive za okras – po želji
Postopek
Prosi odraslega, da pečico segreje na 200 °C. Paradižnike razreži na polovice in v posodi kremni sir pomešaj z gorčico.

Papir za peko postavi na delovno površino, ga malce pomokaj in na njem testo razvaljaj v 2 mm debel pravokotnik. Nato primi papir za rob in ga zvleci na pekač.

Na testu z nožkom označi za dva prsta širok rob. Zarisan notranji pravokotnik premaži s kremnim sirom in obloži s paradižniki.

Pito posuj z naribanim parmezanom in jo, če želiš, okrasi z olivami. Malo jo posoli in prosi odraslega, da pekač prestavi v segreto pečico za 30 minut. Paradižnikovo pito lahko ješ toplo ali hladno.
