
Osnovni biskvit
Osnovni biskvit

Sestavine
- 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- 280 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 1,5 dl navadnega jogurta
- 1 žlička vaniljeve paste ali arome

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- 280 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 1,5 dl navadnega jogurta
- 1 žlička vaniljeve paste ali arome
Postopek
Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač, ki smo ga namastili z maslom, in pečemo 25 do 30 minut na 180 °C.
Pečemo, dokler se biskvit ne obarva zlato rjavo in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo vanj, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v pekaču.
Nasvet
S sestavinami osnovnega biskvita pa lahko eksperimentiramo in pripravimo tudi različne kolače: