Kaj boste skuhali danes?
Osnovni biskvit
Osnovni biskvit
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- 280 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 1,5 dl navadnega jogurta
- 1 žlička vaniljeve paste ali arome
Recept mojstric: magdalenice za prste obliznit
'Magdalenice so ljubke in mehke, oblite s sladkim prelivom,' pravita oblikovalka sladic in stilistka hrane, ki sta nam zaupali recept.
Najboljše jedi za silvestrovanje v hribih ali smučanje
Če se v teh dneh odpravljate v kakšno brunarico ali kočo, si olajšajte načrtovanje jedilnika z našimi predlogi za klasične jedi, ki jih pripravimo vnaprej.
Peneči priročnik: Tako ohladimo vino v 10 minutah
Priročnik za peneče vino vedno pride prav. Tokrat je povsem praktičen - preverite naše nasvete za kozarce, nakup in hitro ohlajanje vina.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- 280 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 1,5 dl navadnega jogurta
- 1 žlička vaniljeve paste ali arome
Postopek
Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač, ki smo ga namastili z maslom, in pečemo 25 do 30 minut na 180 °C.
Pečemo, dokler se biskvit ne obarva zlato rjavo in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo vanj, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v pekaču.
Nasvet
S sestavinami osnovnega biskvita pa lahko eksperimentiramo in pripravimo tudi različne kolače: