
Osnovni biskvit
Osnovni biskvit

Sestavine
- 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- 280 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 1,5 dl navadnega jogurta
- 1 žlička vaniljeve paste ali arome

Kako sterilizirati kozarce za vlaganje: preprosto, varno in učinkovito
Ne dopustite, da bi bil vaš trud zaman. Pri vlaganju sezonskega sadja in zelenjave je čistoča ključna, zato je kozarce in pokrovčke treba skrbno sterilizirati.

Kulinarični hit leta: Lazanja, ki jo boste kuhali znova in znova
Lazanja je kraljica italijanske kuhinje, ki ne razočara. A priznajmo si: priprava klasične lazanje je projekt. Ravno zato gre naslednjemu trendu tako dobro.

Zdrobovi žličniki babice Ane: V maso primeša mleko
Babica Ana Eržen iz Mavčič nam je poslala svoj recept za zelo rahle in slastne zdrobove žličnike. Zanje, je ponosno povedala, je že dobila tudi nagrado. Takole jih pripravite ...
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- 280 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 1,5 dl navadnega jogurta
- 1 žlička vaniljeve paste ali arome
Postopek
Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač, ki smo ga namastili z maslom, in pečemo 25 do 30 minut na 180 °C.
Pečemo, dokler se biskvit ne obarva zlato rjavo in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo vanj, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v pekaču.
Nasvet
S sestavinami osnovnega biskvita pa lahko eksperimentiramo in pripravimo tudi različne kolače: