
Kaj boste skuhali danes?
Mavrični sadni sladoled na palčki
Mavrica, ki prinaša popolno ohladitev
Mavrični sadni sladoled na palčki
Mavrica, ki prinaša popolno ohladitev

Sestavine
- 1 manjši ali srednje velik mango
- 2 banani
- 400 g jogurta
- 2 kivija
- 100 g zamrznjenih malin
- 100 g zamrznjenih robidnic

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 manjši ali srednje velik mango
- 2 banani
- 400 g jogurta
- 2 kivija
- 100 g zamrznjenih malin
- 100 g zamrznjenih robidnic
Postopek
Mango oluplimo, izkoščičimo in narežemo na koščke. V mešalnik damo mango, 1⁄2 banane in 100 g jogurta ter gladko zmeljemo. Mešanico razdelimo v 6 modelčkov za sladoled in vanjo vtaknemo palčko. Zamrznemo za 1 uro, da se strdi. To bo najvišja (mangova) plast sladoleda.
Za drugo (kivijevo) plast v mešalniku gladko zmeljemo še 1⁄2 banane, 100 g jogurta in olupljena ter narezana kivija. Mešanico nalijemo na mangovo plast in modelčke spet za 1 uro postavimo v zamrzovalnik.
Za tretjo (malinovo) plast zmeljemo 1⁄2 banane, 100 g jogurta in maline, mešanico nalijemo na kivijevo plast in modelčke damo v zamrzovalnik za 1 uro.
Za najnižjo (robidnično) plast zmeljemo še zadnje 1⁄2 banane, preostanek jogurta in robidnice, mešanico nalijemo v modelčke in čez noč zamrznemo. Preden sladolede vzamemo iz modelčkov, jih oplaknemo pod toplo vodo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Makov venec z vaniljevo sladkorno glazuro
Puranje mesne kroglice v omaki z bučkami in olivami
Jelenovi steaki z robidovo omako
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih