© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mavrični sadni sladoled na palčki

Mavrica, ki prinaša popolno ohladitev

Mavrični sadni sladoled na palčki

Mavrica, ki prinaša popolno ohladitev

Čas priprave 20 min + zamrzovanje čez noč
Zahtevnost Enostavno
Količina 6 sladoledov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 manjši ali srednje velik mango
  • 2 banani
  • 400 g jogurta
  • 2 kivija
  • 100 g zamrznjenih malin
  • 100 g zamrznjenih robidnic
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 manjši ali srednje velik mango
  • 2 banani
  • 400 g jogurta
  • 2 kivija
  • 100 g zamrznjenih malin
  • 100 g zamrznjenih robidnic

Postopek

1

Mango oluplimo, izkoščičimo in narežemo na koščke. V mešalnik damo mango, 1⁄2 banane in 100 g jogurta ter gladko zmeljemo. Mešanico razdelimo v 6 modelčkov za sladoled in vanjo vtaknemo palčko. Zamrznemo za 1 uro, da se strdi. To bo najvišja (mangova) plast sladoleda.

2

Za drugo (kivijevo) plast v mešalniku gladko zmeljemo še 1⁄2 banane, 100 g jogurta in olupljena ter narezana kivija. Mešanico nalijemo na mangovo plast in modelčke spet za 1 uro postavimo v zamrzovalnik.

3

Za tretjo (malinovo) plast zmeljemo 1⁄2 banane, 100 g jogurta in maline, mešanico nalijemo na kivijevo plast in modelčke damo v zamrzovalnik za 1 uro.

4

Za najnižjo (robidnično) plast zmeljemo še zadnje 1⁄2 banane, preostanek jogurta in robidnice, mešanico nalijemo v modelčke in čez noč zamrznemo. Preden sladolede vzamemo iz modelčkov, jih oplaknemo pod toplo vodo.

Priljubljeni recepti

Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom

Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.

Srednje zahtevno

Daube provençale

Goveja enolončnica po provansalsko

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.