
Kaj boste skuhali danes?
Mavrični sadni sladoled na palčki
Mavrica, ki prinaša popolno ohladitev
Mavrični sadni sladoled na palčki
Mavrica, ki prinaša popolno ohladitev

Sestavine
- 1 manjši ali srednje velik mango
- 2 banani
- 400 g jogurta
- 2 kivija
- 100 g zamrznjenih malin
- 100 g zamrznjenih robidnic

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 manjši ali srednje velik mango
- 2 banani
- 400 g jogurta
- 2 kivija
- 100 g zamrznjenih malin
- 100 g zamrznjenih robidnic
Postopek
Mango oluplimo, izkoščičimo in narežemo na koščke. V mešalnik damo mango, 1⁄2 banane in 100 g jogurta ter gladko zmeljemo. Mešanico razdelimo v 6 modelčkov za sladoled in vanjo vtaknemo palčko. Zamrznemo za 1 uro, da se strdi. To bo najvišja (mangova) plast sladoleda.
Za drugo (kivijevo) plast v mešalniku gladko zmeljemo še 1⁄2 banane, 100 g jogurta in olupljena ter narezana kivija. Mešanico nalijemo na mangovo plast in modelčke spet za 1 uro postavimo v zamrzovalnik.
Za tretjo (malinovo) plast zmeljemo 1⁄2 banane, 100 g jogurta in maline, mešanico nalijemo na kivijevo plast in modelčke damo v zamrzovalnik za 1 uro.
Za najnižjo (robidnično) plast zmeljemo še zadnje 1⁄2 banane, preostanek jogurta in robidnice, mešanico nalijemo v modelčke in čez noč zamrznemo. Preden sladolede vzamemo iz modelčkov, jih oplaknemo pod toplo vodo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika s kaprami in peteršiljem
Kosmuljev kolač iz polnovredne moke
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.