
Čokoladne rezine z višnjami
Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje
Čokoladne rezine z višnjami
Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Sestavine
- 80 g mandljevih piškotov amarettov
- 400 g kakovostne temne čokolade
- 4 dl sladke smetane
- 400 g višnjevega kompota
- 2 žlici višnjevega žganja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 80 g mandljevih piškotov amarettov
- 400 g kakovostne temne čokolade
- 4 dl sladke smetane
- 400 g višnjevega kompota
- 2 žlici višnjevega žganja
Postopek
Kvadraten model s stranico 20 cm obložimo s trakom papirja za peko, tako da visi čez rob – da bomo sladico potem lahko dvignili iz modla. Po dnu potresemo grobo zdrobljene amarette.
Nasekljano čokolado damo v nepregorno skledico, smetano pa nalijemo v kozico in zavremo, nato z njo prelijemo čokolado in mešamo, da se popolnoma stopi. Mešanico prelijemo na piškote v modlu, nato jo poravnamo. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure (lahko pa tudi za 2 dni).
Medtem ko se čokolada strjuje v hladilniku, višnje odcedimo nad majhno kozico in jih damo na stran, sok, ki mu dodamo žganje, pa ob nežnem vrenju kuhamo približno 5 minut, da se zgosti v sirup. To lahko naredimo dan prej in oboje shranimo v hladilniku.
Ko želimo sladico postreči, jo s pomočjo papirja za peko dvignemo iz modla in položimo na desko. Oster nož pomočimo v vročo vodo in sladico narežemo na 6 ličnih rezin. S slaščičarskim čopičem z višnjevim sirupom na vsak krožnik naslikamo debelo črto, na katero prečno položimo čokoladno rezino. Na vsako rezino razporedimo nekaj višenj, zraven pa postrežemo dodaten sirup.