© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladne rezine z višnjami

Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Čokoladne rezine z višnjami

Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladne-rezine

Sestavine

  • 80 g mandljevih piškotov amarettov
  • 400 g kakovostne temne čokolade
  • 4 dl sladke smetane
  • 400 g višnjevega kompota
  • 2 žlici višnjevega žganja

Sestavine

  • 80 g mandljevih piškotov amarettov
  • 400 g kakovostne temne čokolade
  • 4 dl sladke smetane
  • 400 g višnjevega kompota
  • 2 žlici višnjevega žganja

Postopek

1

Kvadraten model s stranico 20 cm obložimo s trakom papirja za peko, tako da visi čez rob – da bomo sladico potem lahko dvignili iz modla. Po dnu potresemo grobo zdrobljene amarette.

2

Nasekljano čokolado damo v nepregorno skledico, smetano pa nalijemo v kozico in zavremo, nato z njo prelijemo čokolado in mešamo, da se popolnoma stopi. Mešanico prelijemo na piškote v modlu, nato jo poravnamo. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure (lahko pa tudi za 2 dni).

3

Medtem ko se čokolada strjuje v hladilniku, višnje odcedimo nad majhno kozico in jih damo na stran, sok, ki mu dodamo žganje, pa ob nežnem vrenju kuhamo približno 5 minut, da se zgosti v sirup. To lahko naredimo dan prej in oboje shranimo v hladilniku.

4

Ko želimo sladico postreči, jo s pomočjo papirja za peko dvignemo iz modla in položimo na desko. Oster nož pomočimo v vročo vodo in sladico narežemo na 6 ličnih rezin. S slaščičarskim čopičem z višnjevim sirupom na vsak krožnik naslikamo debelo črto, na katero prečno položimo čokoladno rezino. Na vsako rezino razporedimo nekaj višenj, zraven pa postrežemo dodaten sirup.

Priljubljeni recepti

Zmečkan črni fižol

Odličen je kot nadev za fajite!

10 min
Enostavno

Piščanec s hrenovo omako

Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.

Enostavno

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Enostavno

Marmelada iz malin in breskev

Shranite nekaj kozarcev te božanske marmelade in si okus po soncu pričarajte tudi v deževnih jesenskih dneh!

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.