© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladne rezine z višnjami

Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Čokoladne rezine z višnjami

Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladne-rezine

Sestavine

  • 80 g mandljevih piškotov amarettov
  • 400 g kakovostne temne čokolade
  • 4 dl sladke smetane
  • 400 g višnjevega kompota
  • 2 žlici višnjevega žganja

Sestavine

  • 80 g mandljevih piškotov amarettov
  • 400 g kakovostne temne čokolade
  • 4 dl sladke smetane
  • 400 g višnjevega kompota
  • 2 žlici višnjevega žganja

Postopek

1

Kvadraten model s stranico 20 cm obložimo s trakom papirja za peko, tako da visi čez rob – da bomo sladico potem lahko dvignili iz modla. Po dnu potresemo grobo zdrobljene amarette.

2

Nasekljano čokolado damo v nepregorno skledico, smetano pa nalijemo v kozico in zavremo, nato z njo prelijemo čokolado in mešamo, da se popolnoma stopi. Mešanico prelijemo na piškote v modlu, nato jo poravnamo. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure (lahko pa tudi za 2 dni).

3

Medtem ko se čokolada strjuje v hladilniku, višnje odcedimo nad majhno kozico in jih damo na stran, sok, ki mu dodamo žganje, pa ob nežnem vrenju kuhamo približno 5 minut, da se zgosti v sirup. To lahko naredimo dan prej in oboje shranimo v hladilniku.

4

Ko želimo sladico postreči, jo s pomočjo papirja za peko dvignemo iz modla in položimo na desko. Oster nož pomočimo v vročo vodo in sladico narežemo na 6 ličnih rezin. S slaščičarskim čopičem z višnjevim sirupom na vsak krožnik naslikamo debelo črto, na katero prečno položimo čokoladno rezino. Na vsako rezino razporedimo nekaj višenj, zraven pa postrežemo dodaten sirup.

Priljubljeni recepti

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Mandljevi piškoti

Slavni italijanski cantucci

2 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.