
Kaj boste skuhali danes?
Polži po dijonsko
Čeprav se boste na začetku upirali, da bi jih poskusili, jih kasneje ne boste mogli nehati jesti!
Polži po dijonsko
Čeprav se boste na začetku upirali, da bi jih poskusili, jih kasneje ne boste mogli nehati jesti!

Sestavine
- 72 polžev
- malo kisa
- groba sol
- soda bikarbona
- 40 g sesekljane šalotke
- 50 g mesne glazure (ali precejene omake od pečenke)
prevretek
- 2 dl belega vina
- sol
- korenček, čebula, česen
- kumina, muškatni orešek, lovor, peteršilj, timijan, majaron
- poper
zeliščno maslo
- 200 g surovega masla
- 50–150 g kostnega mozga
- 3 stroki česna
- 15 g peteršilja
- začimbe (klinčki, beli poper, ingver v prahu in muškatni orešek)

Krompirjeve pice: ideja za prigrizek, ki vas bo navdušila
Ste naveličani klasičnih pic in vedno enakih kombinacij? Potem je čas, da spoznate krompirjeve pice.

Okusni recepti za krepak imunski sistem
Jesenske viroze? Poskrbite za obrambo telesa z recepti, ki krepijo zdravje in imunski sistem, hkrati pa bodo navdušili vso družino.

5 najboljših receptov za kremno bučno juho
Bučna juha je jesenska klasika: topla, kremasta in polna okusa. Spoznajte trike za pripravo ter poskusite naše najljubše različice receptov.
Sestavine
- 72 polžev
- malo kisa
- groba sol
- soda bikarbona
- 40 g sesekljane šalotke
- 50 g mesne glazure (ali precejene omake od pečenke)
prevretek
- 2 dl belega vina
- sol
- korenček, čebula, česen
- kumina, muškatni orešek, lovor, peteršilj, timijan, majaron
- poper
zeliščno maslo
- 200 g surovega masla
- 50–150 g kostnega mozga
- 3 stroki česna
- 15 g peteršilja
- začimbe (klinčki, beli poper, ingver v prahu in muškatni orešek)
Postopek
Polže sestradamo, operemo v kisovi vodi in jih 20 minut kuhamo. Speremo jih z mrzlo vodo in izvlečemo iz hišic. Hišice očistimo in kuhamo v sodi bikarboni 1 do 2 uri, da se lepo svetijo. Medtem polžem odstranimo črni zadek in jih večkrat zdrgnemo z grobo soljo ter speremo z mrzlo vodo, da ostane voda brez sluzi. Za prevretek vse navedene sestavine zavremo v vodi. V prevretku kuhamo polže eno uro.
Šalotko kuhamo v 2 dl vina, da povsem povre, in ji dodamo mesno glazuro.
Zeliščno maslo pripravimo tako, da maslu dodamo kostni mozeg, peteršilj, česen, nekaj klinčkov, ingver, muškatni orešek, beli poper in sol ter zmešamo.
V polžjo hišico damo najprej malo šalotke z mesno glazuro, nato vstavimo polža in zadelamo z zeliščnim maslom. Pripravljene polže postavimo v pečico za nekaj minut ali zamrznemo.
Priljubljeni recepti
Rabarbarine kremice z vrtnico in kandiranimi cvetnimi lističi
Iz rabarbare lahko pripravimo raznolike delikatese!