Kaj boste skuhali danes?
Polži po dijonsko
Čeprav se boste na začetku upirali, da bi jih poskusili, jih kasneje ne boste mogli nehati jesti!
Polži po dijonsko
Čeprav se boste na začetku upirali, da bi jih poskusili, jih kasneje ne boste mogli nehati jesti!
Sestavine
- 72 polžev
- malo kisa
- groba sol
- soda bikarbona
- 40 g sesekljane šalotke
- 50 g mesne glazure (ali precejene omake od pečenke)
prevretek
- 2 dl belega vina
- sol
- korenček, čebula, česen
- kumina, muškatni orešek, lovor, peteršilj, timijan, majaron
- poper
zeliščno maslo
- 200 g surovega masla
- 50–150 g kostnega mozga
- 3 stroki česna
- 15 g peteršilja
- začimbe (klinčki, beli poper, ingver v prahu in muškatni orešek)
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 72 polžev
- malo kisa
- groba sol
- soda bikarbona
- 40 g sesekljane šalotke
- 50 g mesne glazure (ali precejene omake od pečenke)
prevretek
- 2 dl belega vina
- sol
- korenček, čebula, česen
- kumina, muškatni orešek, lovor, peteršilj, timijan, majaron
- poper
zeliščno maslo
- 200 g surovega masla
- 50–150 g kostnega mozga
- 3 stroki česna
- 15 g peteršilja
- začimbe (klinčki, beli poper, ingver v prahu in muškatni orešek)
Postopek
Polže sestradamo, operemo v kisovi vodi in jih 20 minut kuhamo. Speremo jih z mrzlo vodo in izvlečemo iz hišic. Hišice očistimo in kuhamo v sodi bikarboni 1 do 2 uri, da se lepo svetijo. Medtem polžem odstranimo črni zadek in jih večkrat zdrgnemo z grobo soljo ter speremo z mrzlo vodo, da ostane voda brez sluzi. Za prevretek vse navedene sestavine zavremo v vodi. V prevretku kuhamo polže eno uro.
Šalotko kuhamo v 2 dl vina, da povsem povre, in ji dodamo mesno glazuro.
Zeliščno maslo pripravimo tako, da maslu dodamo kostni mozeg, peteršilj, česen, nekaj klinčkov, ingver, muškatni orešek, beli poper in sol ter zmešamo.
V polžjo hišico damo najprej malo šalotke z mesno glazuro, nato vstavimo polža in zadelamo z zeliščnim maslom. Pripravljene polže postavimo v pečico za nekaj minut ali zamrznemo.
Priljubljeni recepti
Telečja krača s krompirjem
Dušena govedina v medu in soji s krompirjevim pirejem in bokčojem
Kosilo, ki bo sesulo goste!
Sadje in penice s čokoladno pomako
Tako enostavno in preprosto - pa nikoli ne razočara. Otroci bodo navdušeni!