© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tribarvna ribja terina

Losos za posebne priložnosti.

Tribarvna ribja terina

Losos za posebne priložnosti.

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sestavine

  • 160 g lososovega fileja brez kože
  • 1 beljak
  • ½ lončka kisle smetane
  • 2 žlici zdrobljenega ledu
  • sol
  • poper
  • 330 g fileja poljubne bele ribe brez kože
  • 1 žlička kurkume
  • nekaj vejic peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 160 g lososovega fileja brez kože
  • 1 beljak
  • ½ lončka kisle smetane
  • 2 žlici zdrobljenega ledu
  • sol
  • poper
  • 330 g fileja poljubne bele ribe brez kože
  • 1 žlička kurkume
  • nekaj vejic peteršilja

Postopek

1

Lososovemu fileju dodamo pol beljaka, tretjino kisle smetane in zdrobljen led ter v posodi mešalnika zmešamo v gladko maso; začinimo s soljo in poprom. Lososovo maso napolnimo v manjši, približno 15 centimetrov dolg, oglat model za terino.

2

Tudi file bele ribe zmiksamo s preostalim beljakom in kislo smetano v kašo, ki jo začinimo s soljo in poprom. Polovico mase obarvamo s kurkumo in namažemo na rožnato lososovo plast.

3

Drugo polovico bele ribje mase zmiksamo s sesekljanim peteršiljem. Namažemo jo na rumeno plast, pokrijemo z aluminijasto folijo in terino kuhamo v vodni kopeli pri 140 °C približno 1 uro.

4

Ohlajeno ribjo terino previdno zvrnemo na navlažen pladenj, razrežemo na primerne kose in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.