
Tribarvna ribja terina
Losos za posebne priložnosti.
Tribarvna ribja terina
Losos za posebne priložnosti.

Sestavine
- 160 g lososovega fileja brez kože
- 1 beljak
- ½ lončka kisle smetane
- 2 žlici zdrobljenega ledu
- sol
- poper
- 330 g fileja poljubne bele ribe brez kože
- 1 žlička kurkume
- nekaj vejic peteršilja

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 160 g lososovega fileja brez kože
- 1 beljak
- ½ lončka kisle smetane
- 2 žlici zdrobljenega ledu
- sol
- poper
- 330 g fileja poljubne bele ribe brez kože
- 1 žlička kurkume
- nekaj vejic peteršilja
Postopek
Lososovemu fileju dodamo pol beljaka, tretjino kisle smetane in zdrobljen led ter v posodi mešalnika zmešamo v gladko maso; začinimo s soljo in poprom. Lososovo maso napolnimo v manjši, približno 15 centimetrov dolg, oglat model za terino.
Tudi file bele ribe zmiksamo s preostalim beljakom in kislo smetano v kašo, ki jo začinimo s soljo in poprom. Polovico mase obarvamo s kurkumo in namažemo na rožnato lososovo plast.
Drugo polovico bele ribje mase zmiksamo s sesekljanim peteršiljem. Namažemo jo na rumeno plast, pokrijemo z aluminijasto folijo in terino kuhamo v vodni kopeli pri 140 °C približno 1 uro.
Ohlajeno ribjo terino previdno zvrnemo na navlažen pladenj, razrežemo na primerne kose in ponudimo.