
Kaj boste skuhali danes?
Tribarvna ribja terina
Losos za posebne priložnosti.
Tribarvna ribja terina
Losos za posebne priložnosti.

Sestavine
- 160 g lososovega fileja brez kože
- 1 beljak
- ½ lončka kisle smetane
- 2 žlici zdrobljenega ledu
- sol
- poper
- 330 g fileja poljubne bele ribe brez kože
- 1 žlička kurkume
- nekaj vejic peteršilja

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Nove ideje s kodrolistnim in toskanskim (listnatim) ohrovtom
Kodrolistni in toskanski ohrovt sta prava vitaminska bomba, polna vlaknin in antioksidantov. Te okusne jedi bodo postale stalnica vaših jesenskih in zimskih jedilnikov.

Marmelada iz grozdja, ki jo boste hoteli jesti kar z žlico
Medtem ko večina grozdja že pridno prehaja iz mošta v vino, se na latniku tu in tam še najde kak grozd – spremenite ga v slasten grozdni džem, marmelado ali žele.
Sestavine
- 160 g lososovega fileja brez kože
- 1 beljak
- ½ lončka kisle smetane
- 2 žlici zdrobljenega ledu
- sol
- poper
- 330 g fileja poljubne bele ribe brez kože
- 1 žlička kurkume
- nekaj vejic peteršilja
Postopek
Lososovemu fileju dodamo pol beljaka, tretjino kisle smetane in zdrobljen led ter v posodi mešalnika zmešamo v gladko maso; začinimo s soljo in poprom. Lososovo maso napolnimo v manjši, približno 15 centimetrov dolg, oglat model za terino.
Tudi file bele ribe zmiksamo s preostalim beljakom in kislo smetano v kašo, ki jo začinimo s soljo in poprom. Polovico mase obarvamo s kurkumo in namažemo na rožnato lososovo plast.
Drugo polovico bele ribje mase zmiksamo s sesekljanim peteršiljem. Namažemo jo na rumeno plast, pokrijemo z aluminijasto folijo in terino kuhamo v vodni kopeli pri 140 °C približno 1 uro.
Ohlajeno ribjo terino previdno zvrnemo na navlažen pladenj, razrežemo na primerne kose in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jelenja pečenka s hruškami in brusnicami ter cmoki
Pečena martinova gos s kostanjem in jabolki
Prava jesenska martinova pojedina
Skuše z limonovo salso
Skuše, pripravljene malo drugače, nas bodo popeljale na s soncem obsijano obalo
Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo
Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo