
Kaj boste skuhali danes?
Nadevane piščančje prsi z rezanci in vinsko omako
Nadevane piščančje prsi z rezanci in vinsko omako

Sestavine
nadev
- ½ drobne čebule
- 1 manjši strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g špinačnih ali koprivnih listov
- 2 žlici zelenjavne juhe
- sol
- poper
- ščepec muškatnega oreška
- 2 kosa piščančjih prsi
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl laškega rizlinga
- malo zelenjavne juhe
- 1,5 dl sladke smetane
- 150 g rezancev
- kreša za okras

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
nadev
- ½ drobne čebule
- 1 manjši strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g špinačnih ali koprivnih listov
- 2 žlici zelenjavne juhe
- sol
- poper
- ščepec muškatnega oreška
- 2 kosa piščančjih prsi
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl laškega rizlinga
- malo zelenjavne juhe
- 1,5 dl sladke smetane
- 150 g rezancev
- kreša za okras
Postopek
Najprej pripravimo nadev. Čebulo in česen olupimo, drobno nasekljamo in podušimo na žlici oljčnega olja. Dodamo oprane in dobro odcejene špinačne ali koprivne liste ter nekaj časa dušimo skupaj s čebulo in česnom. Dodamo 2 žlici juhe in vse skupaj kuhljamo približno 5 minut. Nadev na cedilu dobro odcedimo, ga stresemo v posodo ter začinimo s soljo, poprom in muškatom.
V vsak kos piščančjih prsi naredimo z nožem žepek; nadevamo s špinačno maso, stisnemo in spnemo z zobotrebci ter posolimo in popopramo.
Nadevane piščančje prsi na obeh straneh popečemo na olju, zalijemo z vinom, dolijemo juho in sladko smetano ter kuhljamo približno 20 minut, da omaka povre.
Rezance skuhamo v slani vodi, da so še al dente, in odcedimo. Nadevane piščančje prsi postrežemo z rezanci. Jed okrasimo s krešo in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koktajl z rakci in hrenovo kremo
Majoneza s slanino in panirani šparglji iz pečice
Šparglji in majoneza s slanino - kakšna odlična ideja!
Mehko kuhana jajca z avokadom v pancetini srajčki
Jajca, avokado in panceta za najboljši začetek dneva