
Nadevane piščančje prsi z rezanci in vinsko omako
Nadevane piščančje prsi z rezanci in vinsko omako

Sestavine
nadev
- ½ drobne čebule
- 1 manjši strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g špinačnih ali koprivnih listov
- 2 žlici zelenjavne juhe
- sol
- poper
- ščepec muškatnega oreška
- 2 kosa piščančjih prsi
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl laškega rizlinga
- malo zelenjavne juhe
- 1,5 dl sladke smetane
- 150 g rezancev
- kreša za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
nadev
- ½ drobne čebule
- 1 manjši strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g špinačnih ali koprivnih listov
- 2 žlici zelenjavne juhe
- sol
- poper
- ščepec muškatnega oreška
- 2 kosa piščančjih prsi
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl laškega rizlinga
- malo zelenjavne juhe
- 1,5 dl sladke smetane
- 150 g rezancev
- kreša za okras
Postopek
Najprej pripravimo nadev. Čebulo in česen olupimo, drobno nasekljamo in podušimo na žlici oljčnega olja. Dodamo oprane in dobro odcejene špinačne ali koprivne liste ter nekaj časa dušimo skupaj s čebulo in česnom. Dodamo 2 žlici juhe in vse skupaj kuhljamo približno 5 minut. Nadev na cedilu dobro odcedimo, ga stresemo v posodo ter začinimo s soljo, poprom in muškatom.
V vsak kos piščančjih prsi naredimo z nožem žepek; nadevamo s špinačno maso, stisnemo in spnemo z zobotrebci ter posolimo in popopramo.
Nadevane piščančje prsi na obeh straneh popečemo na olju, zalijemo z vinom, dolijemo juho in sladko smetano ter kuhljamo približno 20 minut, da omaka povre.
Rezance skuhamo v slani vodi, da so še al dente, in odcedimo. Nadevane piščančje prsi postrežemo z rezanci. Jed okrasimo s krešo in ponudimo.