
Omleta s kapucinko
Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti
Omleta s kapucinko
Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Sestavine
- 200 g mladega zelenega stročjega fižola
- 8 jajc
- 1,2 dl mleka
- 8 semen kapucinke
- 8 lističev mlade kapucinke
- 16 cvetov kapucinke
- sol
- poper
- 2 žlici masla
- 1 žlica nastrganega parmezana
Preberite tudi

Kako hitro olupiti pirhe? Ocenjujemo uspešnost tehnik lupljenja
Odkrijte hitre in preproste trike, kako enostavno in hitro olupiti trdo kuhana jajca. Se strinjate z našo oceno uspešnosti?

Kako dolgo so užitna trdo kuhana jajca?
Čeprav ste ponosni na vaše lepo pobarvane pirhe, ki krasijo mizo, nikar ne tvegajte. Kako dolgo lahko pirhe hranite na mizi in kdaj jih je bolje ne pojesti?

Ohlajanje kruha
V: V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?
Sestavine
- 200 g mladega zelenega stročjega fižola
- 8 jajc
- 1,2 dl mleka
- 8 semen kapucinke
- 8 lističev mlade kapucinke
- 16 cvetov kapucinke
- sol
- poper
- 2 žlici masla
- 1 žlica nastrganega parmezana
Postopek
Stročji fižol operemo, očistimo in poševno narežemo na ozke koščke. Stresemo jih v vrelo vodo, kuhamo tri do štiri minute, na cedilu odcedimo. V skledi stepemo jajca z mlekom. Semena kapucinke z vilicami zdrobimo ter jih skupaj z lističi in cvetovi stresemo v jajčno mleko; začinimo s soljo in poprom. Iz mase spečemo omlete.
V ponvi razpustimo maslo, narahlo dolijemo četrtino jajčne mase in po njej porazdelimo stročji fižol. Omleto lepo zapečemo pri nižji temperaturi, nato postopek nadaljujemo s preostalimi sestavinami in spečemo še tri omlete. Po želji jih potresemo s parmezanom, okrasimo s cvetovi kapucinke in takoj ponudimo.