
Omleta s kapucinko
Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti
Omleta s kapucinko
Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Sestavine
- 200 g mladega zelenega stročjega fižola
- 8 jajc
- 1,2 dl mleka
- 8 semen kapucinke
- 8 lističev mlade kapucinke
- 16 cvetov kapucinke
- sol
- poper
- 2 žlici masla
- 1 žlica nastrganega parmezana
Preberite tudi

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.
Sestavine
- 200 g mladega zelenega stročjega fižola
- 8 jajc
- 1,2 dl mleka
- 8 semen kapucinke
- 8 lističev mlade kapucinke
- 16 cvetov kapucinke
- sol
- poper
- 2 žlici masla
- 1 žlica nastrganega parmezana
Postopek
Stročji fižol operemo, očistimo in poševno narežemo na ozke koščke. Stresemo jih v vrelo vodo, kuhamo tri do štiri minute, na cedilu odcedimo. V skledi stepemo jajca z mlekom. Semena kapucinke z vilicami zdrobimo ter jih skupaj z lističi in cvetovi stresemo v jajčno mleko; začinimo s soljo in poprom. Iz mase spečemo omlete.
V ponvi razpustimo maslo, narahlo dolijemo četrtino jajčne mase in po njej porazdelimo stročji fižol. Omleto lepo zapečemo pri nižji temperaturi, nato postopek nadaljujemo s preostalimi sestavinami in spečemo še tri omlete. Po želji jih potresemo s parmezanom, okrasimo s cvetovi kapucinke in takoj ponudimo.