Kaj boste skuhali danes?
Omleta s kapucinko
Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti
Omleta s kapucinko
Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti
Sestavine
- 200 g mladega zelenega stročjega fižola
- 8 jajc
- 1,2 dl mleka
- 8 semen kapucinke
- 8 lističev mlade kapucinke
- 16 cvetov kapucinke
- sol
- poper
- 2 žlici masla
- 1 žlica nastrganega parmezana
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 200 g mladega zelenega stročjega fižola
- 8 jajc
- 1,2 dl mleka
- 8 semen kapucinke
- 8 lističev mlade kapucinke
- 16 cvetov kapucinke
- sol
- poper
- 2 žlici masla
- 1 žlica nastrganega parmezana
Postopek
Stročji fižol operemo, očistimo in poševno narežemo na ozke koščke. Stresemo jih v vrelo vodo, kuhamo tri do štiri minute, na cedilu odcedimo. V skledi stepemo jajca z mlekom. Semena kapucinke z vilicami zdrobimo ter jih skupaj z lističi in cvetovi stresemo v jajčno mleko; začinimo s soljo in poprom. Iz mase spečemo omlete.
V ponvi razpustimo maslo, narahlo dolijemo četrtino jajčne mase in po njej porazdelimo stročji fižol. Omleto lepo zapečemo pri nižji temperaturi, nato postopek nadaljujemo s preostalimi sestavinami in spečemo še tri omlete. Po želji jih potresemo s parmezanom, okrasimo s cvetovi kapucinke in takoj ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Z gobami nadevan piščanec in limonova rižota
Puranja mineštra
Pesa v slani skorjici s feto in marinirano čebulo
Rdeča pesa, kot je še ne poznate. Odlična je kot predjed ali priloga.