Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
omleta-s-kapucinko.jpg

Sestavine

  • 200 g mladega zelenega stročjega fižola
  • 8 jajc
  • 1,2 dl mleka
  • 8 semen kapucinke
  • 8 lističev mlade kapucinke
  • 16 cvetov kapucinke
  • sol
  • poper
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica nastrganega parmezana

Preberite tudi

Ohlajanje-kruha_558x620_acf_cropped

Ohlajanje kruha

V: V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?

Sestavine

  • 200 g mladega zelenega stročjega fižola
  • 8 jajc
  • 1,2 dl mleka
  • 8 semen kapucinke
  • 8 lističev mlade kapucinke
  • 16 cvetov kapucinke
  • sol
  • poper
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica nastrganega parmezana

Postopek

1

Stročji fižol operemo, očistimo in poševno narežemo na ozke koščke. Stresemo jih v vrelo vodo, kuhamo tri do štiri minute, na cedilu odcedimo. V skledi stepemo jajca z mlekom. Semena kapucinke z vilicami zdrobimo ter jih skupaj z lističi in cvetovi stresemo v jajčno mleko; začinimo s soljo in poprom. Iz mase spečemo omlete.

2

V ponvi razpustimo maslo, narahlo dolijemo četrtino jajčne mase in po njej porazdelimo stročji fižol. Omleto lepo zapečemo pri nižji temperaturi, nato postopek nadaljujemo s preostalimi sestavinami in spečemo še tri omlete. Po želji jih potresemo s parmezanom, okrasimo s cvetovi kapucinke in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.