Kaj boste skuhali danes?
Zeljna juha
Okusna zdravilna zeljna juha
Zeljna juha
Okusna zdravilna zeljna juha
Sestavine
- 300 g belega zelja
- 1 velika čebula
- 20 g masla
- 1 žlica moke
- 3 stroki česna
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 l goveje juhe
- 100 g tankih rezin kuhane šunke
- 1 šopek peteršilja
- 1,5 dl kisle smetane
- sol in poper
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 300 g belega zelja
- 1 velika čebula
- 20 g masla
- 1 žlica moke
- 3 stroki česna
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 l goveje juhe
- 100 g tankih rezin kuhane šunke
- 1 šopek peteršilja
- 1,5 dl kisle smetane
- sol in poper
Postopek
Zelje operemo, očistimo in narežemo na tanke rezance; solimo in pustimo pol ure, nato pa dobro ožmemo. Papriko operemo, razpolovimo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke kolobarje oziroma rezinice, šunko narežemo na tanke rezance, peteršilj operemo, drobno sesekljamo in pomešamo s kislo smetano.
V velikem loncu segrejemo maslo. Čebulo in zelje rahlo zarumenimo in pomokamo. Dodamo česen in trakove paprike ter na hitro prepražimo. Dolijemo juho in na blagem ognju kuhamo do mehkega. Na koncu vmešamo narezano šunko in kislo smetano s peteršiljem, solimo ter popramo. Ponudimo s kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!