© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zeljna juha

Okusna zdravilna zeljna juha

Zeljna juha

Okusna zdravilna zeljna juha

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zeljna juha

Sestavine

  • 300 g belega zelja
  • 1 velika čebula
  • 20 g masla
  • 1 žlica moke
  • 3 stroki česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 l goveje juhe
  • 100 g tankih rezin kuhane šunke
  • 1 šopek peteršilja
  • 1,5 dl kisle smetane
  • sol in poper

Sestavine

  • 300 g belega zelja
  • 1 velika čebula
  • 20 g masla
  • 1 žlica moke
  • 3 stroki česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 l goveje juhe
  • 100 g tankih rezin kuhane šunke
  • 1 šopek peteršilja
  • 1,5 dl kisle smetane
  • sol in poper

Postopek

1

Zelje operemo, očistimo in narežemo na tanke rezance; solimo in pustimo pol ure, nato pa dobro ožmemo. Papriko operemo, razpolovimo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke kolobarje oziroma rezinice, šunko narežemo na tanke rezance, peteršilj operemo, drobno sesekljamo in pomešamo s kislo smetano.

2

V velikem loncu segrejemo maslo. Čebulo in zelje rahlo zarumenimo in pomokamo. Dodamo česen in trakove paprike ter na hitro prepražimo. Dolijemo juho in na blagem ognju kuhamo do mehkega. Na koncu vmešamo narezano šunko in kislo smetano s peteršiljem, solimo ter popramo. Ponudimo s kruhom.

Priljubljeni recepti

Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem

Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.

25 min
Enostavno

Pečena zlatovčica z vinsko omako

Slastna ribja jed.

Enostavno

Bajadere v novi preobleki

Se spomnite kupljenih bajader? Kaj pa domače različice? Kultno sladico smo pripravili malo drugače – rezultat je odličen!

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.