© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zeljna juha

Okusna zdravilna zeljna juha

Zeljna juha

Okusna zdravilna zeljna juha

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zeljna juha

Sestavine

  • 300 g belega zelja
  • 1 velika čebula
  • 20 g masla
  • 1 žlica moke
  • 3 stroki česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 l goveje juhe
  • 100 g tankih rezin kuhane šunke
  • 1 šopek peteršilja
  • 1,5 dl kisle smetane
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g belega zelja
  • 1 velika čebula
  • 20 g masla
  • 1 žlica moke
  • 3 stroki česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 l goveje juhe
  • 100 g tankih rezin kuhane šunke
  • 1 šopek peteršilja
  • 1,5 dl kisle smetane
  • sol in poper

Postopek

1

Zelje operemo, očistimo in narežemo na tanke rezance; solimo in pustimo pol ure, nato pa dobro ožmemo. Papriko operemo, razpolovimo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke kolobarje oziroma rezinice, šunko narežemo na tanke rezance, peteršilj operemo, drobno sesekljamo in pomešamo s kislo smetano.

2

V velikem loncu segrejemo maslo. Čebulo in zelje rahlo zarumenimo in pomokamo. Dodamo česen in trakove paprike ter na hitro prepražimo. Dolijemo juho in na blagem ognju kuhamo do mehkega. Na koncu vmešamo narezano šunko in kislo smetano s peteršiljem, solimo ter popramo. Ponudimo s kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.