© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zeljna juha

Okusna zdravilna zeljna juha

Zeljna juha

Okusna zdravilna zeljna juha

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zeljna juha

Sestavine

  • 300 g belega zelja
  • 1 velika čebula
  • 20 g masla
  • 1 žlica moke
  • 3 stroki česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 l goveje juhe
  • 100 g tankih rezin kuhane šunke
  • 1 šopek peteršilja
  • 1,5 dl kisle smetane
  • sol in poper

Sestavine

  • 300 g belega zelja
  • 1 velika čebula
  • 20 g masla
  • 1 žlica moke
  • 3 stroki česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 l goveje juhe
  • 100 g tankih rezin kuhane šunke
  • 1 šopek peteršilja
  • 1,5 dl kisle smetane
  • sol in poper

Postopek

1

Zelje operemo, očistimo in narežemo na tanke rezance; solimo in pustimo pol ure, nato pa dobro ožmemo. Papriko operemo, razpolovimo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke kolobarje oziroma rezinice, šunko narežemo na tanke rezance, peteršilj operemo, drobno sesekljamo in pomešamo s kislo smetano.

2

V velikem loncu segrejemo maslo. Čebulo in zelje rahlo zarumenimo in pomokamo. Dodamo česen in trakove paprike ter na hitro prepražimo. Dolijemo juho in na blagem ognju kuhamo do mehkega. Na koncu vmešamo narezano šunko in kislo smetano s peteršiljem, solimo ter popramo. Ponudimo s kruhom.

Priljubljeni recepti

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.