
Kaj boste skuhali danes?
Zeljna juha
Okusna zdravilna zeljna juha
Zeljna juha
Okusna zdravilna zeljna juha

Sestavine
- 300 g belega zelja
- 1 velika čebula
- 20 g masla
- 1 žlica moke
- 3 stroki česna
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 l goveje juhe
- 100 g tankih rezin kuhane šunke
- 1 šopek peteršilja
- 1,5 dl kisle smetane
- sol in poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 300 g belega zelja
- 1 velika čebula
- 20 g masla
- 1 žlica moke
- 3 stroki česna
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 l goveje juhe
- 100 g tankih rezin kuhane šunke
- 1 šopek peteršilja
- 1,5 dl kisle smetane
- sol in poper
Postopek
Zelje operemo, očistimo in narežemo na tanke rezance; solimo in pustimo pol ure, nato pa dobro ožmemo. Papriko operemo, razpolovimo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke kolobarje oziroma rezinice, šunko narežemo na tanke rezance, peteršilj operemo, drobno sesekljamo in pomešamo s kislo smetano.
V velikem loncu segrejemo maslo. Čebulo in zelje rahlo zarumenimo in pomokamo. Dodamo česen in trakove paprike ter na hitro prepražimo. Dolijemo juho in na blagem ognju kuhamo do mehkega. Na koncu vmešamo narezano šunko in kislo smetano s peteršiljem, solimo ter popramo. Ponudimo s kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Makov venec z vaniljevo sladkorno glazuro
Puranje mesne kroglice v omaki z bučkami in olivami
Jelenovi steaki z robidovo omako
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih