
Ohrovtova enolončnica s krvavicami
Ohrovt in krvavice bodo v tej kombinaciji prepričali vse dvomljivce.
Ohrovtova enolončnica s krvavicami
Ohrovt in krvavice bodo v tej kombinaciji prepričali vse dvomljivce.

Sestavine
- 1 manjša glavica ohrovta
- 300 g krompirja čvrste sorte
- 4 korenčki
- 200 g gomoljne zelene
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici repičnega olja
- 1,5 litra čiste goveje juhe (lahko iz jušne kocke)
- 400 g krvavic
- sol
- poper
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 manjša glavica ohrovta
- 300 g krompirja čvrste sorte
- 4 korenčki
- 200 g gomoljne zelene
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici repičnega olja
- 1,5 litra čiste goveje juhe (lahko iz jušne kocke)
- 400 g krvavic
- sol
- poper
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja
Postopek
Ohrovt očistimo in odstranimo zunanje liste; glavo razpolovimo in kocen klinasto izrežemo. Liste operemo, osušimo in narežemo na trakove.
Krompir operemo, olupimo in narežemo na centimeter velike kocke. Korenček in zeleno olupimo in prav tako narežemo na kocke. Čebulo olupimo in drobno narežemo.
V primerni kozici segrejemo olje in na njem zdušimo čebulo. Dodamo ohrovt, krompir, korenček in zeleno ter vse skupaj pražimo 5 minut. Zalijemo z govejo juho in pokrito kuhljamo 20 minut.
Krvavice brez kože narežemo na rezine in v juhi kuhljamo nadaljnjih 5 minut. Enolončnico začinimo s soljo in poprom, nalijemo v razdelimo krožnike, potresemo s peteršiljem in postrežemo.
Nasvet
K ohrovtovi enolončnici odlično tekne svež kmečki kruh.