
Sestavine
- 100 g moke
- 5 rumenjakov
- sol
- kanček limonovega soka
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip

Podelili smo priznanja Špizza - Naj picerija Slovenije 2025
Redko se zgodi, da se na kupu zberejo predstavniki najboljših picerij v državi. V sredo, 11. junija, je bil tak dan.

Gaspačo, hladna juha za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.
Sestavine
- 100 g moke
- 5 rumenjakov
- sol
- kanček limonovega soka
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Iz navedenih sestavin zgnetemo mehko, voljno testo, ki naj počiva pol ure. Potem testo čim tanjše razvaljamo in s koleščkom razrežemo na približno 20 cm dolge in do 5 cm široke trakove. V sredini jih preganemo in spiralno zvijemo.
Testene vzmeti ocvremo v največ 130 °C vroči maščobi. Cvremo jih zelo počasi, da se lepo hrustljavo ocvrejo vse plasti do sredine. Preden pecivo ponudimo, ga potresemo s sladkorjem v prahu. Ocvrte urne vzmeti pa odlično teknejo tudi neposladkane kot prigrizek za malico!
Nasvet
Namesto urnih vzmeti lahko iz tega testa oblikujemo tudi oblance: testene trakove ovijemo okrog ročaja kuhalnice in potopimo v vročo maščobo. Oblance cvremo počasi, potem pa jih takoj stresemo z ročaja in dobro odcedimo na papirnatem prtiču.