Ocvrte urne vzmeti

Pustni ocvrtki posebne oblike

Ocvrte urne vzmeti

Pustni ocvrtki posebne oblike

Čas priprave 35 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–15 kosov
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 100 g moke
  • 5 rumenjakov
  • sol
  • kanček limonovega soka
  • maščoba za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Preberite tudi

Sestavine

  • 100 g moke
  • 5 rumenjakov
  • sol
  • kanček limonovega soka
  • maščoba za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Iz navedenih sestavin zgnetemo mehko, voljno testo, ki naj počiva pol ure. Potem testo čim tanjše razvaljamo in s koleščkom razrežemo na približno 20 cm dolge in do 5 cm široke trakove. V sredini jih preganemo in spiralno zvijemo.

2

Testene vzmeti ocvremo v največ 130 °C vroči maščobi. Cvremo jih zelo počasi, da se lepo hrustljavo ocvrejo vse plasti do sredine. Preden pecivo ponudimo, ga potresemo s sladkorjem v prahu. Ocvrte urne vzmeti pa odlično teknejo tudi neposladkane kot prigrizek za malico!

Nasvet

Namesto urnih vzmeti lahko iz tega testa oblikujemo tudi oblance: testene trakove ovijemo okrog ročaja kuhalnice in potopimo v vročo maščobo. Oblance cvremo počasi, potem pa jih takoj stresemo z ročaja in dobro odcedimo na papirnatem prtiču.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.