© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Njoki iz ponve z bobom, pršutom, rikoto in žajbljem

Fini njoki bodo pripravljeni, kot bi mignil

Njoki iz ponve z bobom, pršutom, rikoto in žajbljem

Fini njoki bodo pripravljeni, kot bi mignil

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fried gnocchi with broad beans, parma ham, ricotta and sage

Sestavine

  • 250 g rikote
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • sol in poper
  • 6 rezin pršuta
  • 400 g njokov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • maslo za praženje
  • prgišče lističev žajblja
  • 150 g blanširanega boba (oluščenega in brez kožic)

Sestavine

  • 250 g rikote
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • sol in poper
  • 6 rezin pršuta
  • 400 g njokov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • maslo za praženje
  • prgišče lističev žajblja
  • 150 g blanširanega boba (oluščenega in brez kožic)

Postopek

1

Zmešamo rikoto, limonovo lupinico ter obilo soli in popra. Mešanico razprostremo na dno plitve široke servirne sklede.

2

Pod žarom v pečici spečemo rezine pršuta, da zahrustajo, med peko jih obrnemo. Pustimo, da se ohladijo, nato jih nalomimo na koščke.

3

Njoke skuhamo v osoljenem kropu. Ko priplavajo na površje, jih s penovko poberemo iz vode in odložimo na kuhinjski papir, da se odcedijo.

4

V veliki oplasteni ponvi segrejemo oljčno olje in na njem nekaj minut pražimo česen, ki smo ga rahlo strli z rezilom noža, da odišavi olje. Dodamo kuhane njoke in jih pražimo, da se zlato rjavo in hrustljavo zapečejo (po potrebi to naredimo v več porcijah in popražene shranimo v toplo pečico).

5

V drugi ponvici razpustimo maslo in na njem hrustljavo popražimo žajbljeve liste. Njoke naložimo na rikoto, posujemo z blanširanim bobom, prelijemo z maslom in žajbljem ter posujemo še s hrustljavimi koščki pršuta.

Priljubljeni recepti

Marmelada iz rabarbare in jagod

Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.

Enostavno

Bučni kolački z rozinami

Slastni kolački, za katere vam ne bodo verjeli, da se notri skriva buča!

40 min
Enostavno

Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom

Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.

1 h 40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.