
Njoki iz ponve z bobom, pršutom, rikoto in žajbljem
Fini njoki bodo pripravljeni, kot bi mignil
Njoki iz ponve z bobom, pršutom, rikoto in žajbljem
Fini njoki bodo pripravljeni, kot bi mignil

Sestavine
- 250 g rikote
- naribana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
- 6 rezin pršuta
- 400 g njokov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- maslo za praženje
- prgišče lističev žajblja
- 150 g blanširanega boba (oluščenega in brez kožic)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g rikote
- naribana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
- 6 rezin pršuta
- 400 g njokov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- maslo za praženje
- prgišče lističev žajblja
- 150 g blanširanega boba (oluščenega in brez kožic)
Postopek
Zmešamo rikoto, limonovo lupinico ter obilo soli in popra. Mešanico razprostremo na dno plitve široke servirne sklede.
Pod žarom v pečici spečemo rezine pršuta, da zahrustajo, med peko jih obrnemo. Pustimo, da se ohladijo, nato jih nalomimo na koščke.
Njoke skuhamo v osoljenem kropu. Ko priplavajo na površje, jih s penovko poberemo iz vode in odložimo na kuhinjski papir, da se odcedijo.
V veliki oplasteni ponvi segrejemo oljčno olje in na njem nekaj minut pražimo česen, ki smo ga rahlo strli z rezilom noža, da odišavi olje. Dodamo kuhane njoke in jih pražimo, da se zlato rjavo in hrustljavo zapečejo (po potrebi to naredimo v več porcijah in popražene shranimo v toplo pečico).
V drugi ponvici razpustimo maslo in na njem hrustljavo popražimo žajbljeve liste. Njoke naložimo na rikoto, posujemo z blanširanim bobom, prelijemo z maslom in žajbljem ter posujemo še s hrustljavimi koščki pršuta.