© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Njoki iz ponve z bobom, pršutom, rikoto in žajbljem

Fini njoki bodo pripravljeni, kot bi mignil

Njoki iz ponve z bobom, pršutom, rikoto in žajbljem

Fini njoki bodo pripravljeni, kot bi mignil

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fried gnocchi with broad beans, parma ham, ricotta and sage

Sestavine

  • 250 g rikote
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • sol in poper
  • 6 rezin pršuta
  • 400 g njokov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • maslo za praženje
  • prgišče lističev žajblja
  • 150 g blanširanega boba (oluščenega in brez kožic)

Sestavine

  • 250 g rikote
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • sol in poper
  • 6 rezin pršuta
  • 400 g njokov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • maslo za praženje
  • prgišče lističev žajblja
  • 150 g blanširanega boba (oluščenega in brez kožic)

Postopek

1

Zmešamo rikoto, limonovo lupinico ter obilo soli in popra. Mešanico razprostremo na dno plitve široke servirne sklede.

2

Pod žarom v pečici spečemo rezine pršuta, da zahrustajo, med peko jih obrnemo. Pustimo, da se ohladijo, nato jih nalomimo na koščke.

3

Njoke skuhamo v osoljenem kropu. Ko priplavajo na površje, jih s penovko poberemo iz vode in odložimo na kuhinjski papir, da se odcedijo.

4

V veliki oplasteni ponvi segrejemo oljčno olje in na njem nekaj minut pražimo česen, ki smo ga rahlo strli z rezilom noža, da odišavi olje. Dodamo kuhane njoke in jih pražimo, da se zlato rjavo in hrustljavo zapečejo (po potrebi to naredimo v več porcijah in popražene shranimo v toplo pečico).

5

V drugi ponvici razpustimo maslo in na njem hrustljavo popražimo žajbljeve liste. Njoke naložimo na rikoto, posujemo z blanširanim bobom, prelijemo z maslom in žajbljem ter posujemo še s hrustljavimi koščki pršuta.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.