
Ješprenove kroglice na praženih jurčkih
Ješprenove kroglice na praženih jurčkih

Sestavine
- 4 žlice ješprenja
- 2 korenčka
- 1 čebula
- majaron
- lovorov list
- sol
- poper
- 4 jajca
- 50 g sira zbrinc
- timijan
- nasekljan peteršilj
- sladka skuta
- drobtine in olje za cvrenje
- 1 sesekljana čebula
- malo olja
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 50 g bučk
- sveža črna redkev za okras

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- 4 žlice ješprenja
- 2 korenčka
- 1 čebula
- majaron
- lovorov list
- sol
- poper
- 4 jajca
- 50 g sira zbrinc
- timijan
- nasekljan peteršilj
- sladka skuta
- drobtine in olje za cvrenje
- 1 sesekljana čebula
- malo olja
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 50 g bučk
- sveža črna redkev za okras
Postopek
Ješprenj operemo, zalijemo z vodo, dodamo zelenjavo in začimbe ter ga skuhamo. Vode dodamo toliko, da jo ješprenj med kuhanjem skoraj vso vsrka. Ohlajenemu ješprenju dodamo jajca, sir, timijan, peteršilj, sol in poper. Iz nastale mase oblikujemo kroglice, v sredino kroglice pa potisnemo malo sladke skute. Kroglice povaljamo v drobtinah in ocvremo.
Posebej na čebuli prepražimo nakockane jurčke, solimo, popramo in dodamo nekaj rezin česna. Ko je prepraženo na polovico, odstranimo česen in dodamo grobo naribane bučke ter prepražimo do konca. Na krožnik položimo jurčke, na jurčke ješprenjevo kroglico in na vrh naribamo svežo črno redkev.