
Ješprenove kroglice na praženih jurčkih
Ješprenove kroglice na praženih jurčkih

Sestavine
- 4 žlice ješprenja
- 2 korenčka
- 1 čebula
- majaron
- lovorov list
- sol
- poper
- 4 jajca
- 50 g sira zbrinc
- timijan
- nasekljan peteršilj
- sladka skuta
- drobtine in olje za cvrenje
- 1 sesekljana čebula
- malo olja
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 50 g bučk
- sveža črna redkev za okras

Recept za popolno poletno robidovo pito
Že res, da se nikoli ne naveličamo jabolčne pite in da pozno poleti naravnost obožujemo slivovo, ampak nikar ne podcenjujte robid! Tudi z njimi lahko pripravimo okusno poletno pito.

To je skriti zaklad, ki ga dobite pri vsakem varilcu piva
Pivo je ena najbolj priljubljenih pijač na svetu, a ob njegovi proizvodnji nastane tudi precej ostankov. Eden najpomembnejših je uporabljeni pivski slad, surovina, ki ji zdaj iščemo nove poti uporabe

Boljše kot vsaka torta: Ledene poslastice, ki bodo očarale vaše goste
Ker se nikoli ne ve, ali bo poletja vsak čas konec ali pa nas čaka indijanski podaljšek, je prav, da izkoristimo vsako priložnost za ledene sladice.
Sestavine
- 4 žlice ješprenja
- 2 korenčka
- 1 čebula
- majaron
- lovorov list
- sol
- poper
- 4 jajca
- 50 g sira zbrinc
- timijan
- nasekljan peteršilj
- sladka skuta
- drobtine in olje za cvrenje
- 1 sesekljana čebula
- malo olja
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 50 g bučk
- sveža črna redkev za okras
Postopek
Ješprenj operemo, zalijemo z vodo, dodamo zelenjavo in začimbe ter ga skuhamo. Vode dodamo toliko, da jo ješprenj med kuhanjem skoraj vso vsrka. Ohlajenemu ješprenju dodamo jajca, sir, timijan, peteršilj, sol in poper. Iz nastale mase oblikujemo kroglice, v sredino kroglice pa potisnemo malo sladke skute. Kroglice povaljamo v drobtinah in ocvremo.
Posebej na čebuli prepražimo nakockane jurčke, solimo, popramo in dodamo nekaj rezin česna. Ko je prepraženo na polovico, odstranimo česen in dodamo grobo naribane bučke ter prepražimo do konca. Na krožnik položimo jurčke, na jurčke ješprenjevo kroglico in na vrh naribamo svežo črno redkev.