
Mesna omaka iz pečice s česnovo štručko
Omaka iz mletega mesa in česnova štručka - njam!
Mesna omaka iz pečice s česnovo štručko
Omaka iz mletega mesa in česnova štručka - njam!

Sestavine
- 500 g mešanega mletega mesa
- 2 čebuli
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički mlete kumine
- 1–2 žlički blagega čilija v prahu
- 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika (pelatov)
- 6 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 česnova štručka

Jastog ali rarog? Tako ju ločite že na prvi pogled
Ste v ribarnici kupili jastoga? Ste prepričani, da ni v vaši vrečki rarog? Spoznajte glavne razlike med tema morskima dobrotama in skuhajte brodet z jastogom ali rarogom.

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!
Sestavine
- 500 g mešanega mletega mesa
- 2 čebuli
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički mlete kumine
- 1–2 žlički blagega čilija v prahu
- 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika (pelatov)
- 6 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 česnova štručka
Postopek
Čebulo olupimo in grobo narežemo. Damo jo v sekljalnik in drobno sesekljamo. Če sekljalnika nimamo, jo kar naribamo. V ponev damo meso in ga nekaj minut pražimo, da porjavi. Stresemo ga v skledo. V ponev damo olje in na olju 2 do 3 minute pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo začimbe in pražimo še kakšno minuto. Nato dodamo meso, paradižnik in juho ter zavremo. Solimo in popramo, nato ogenj zmanjšamo in jed kuhljamo približno 20 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C. Mesno omako razporedimo v pekač in po vrhu zložimo na rezine narezano česnovo štručko. Pečemo 12 minut, da česnove rezine postanejo hrustljave.
Nasvet
Jed lahko pripravimo tudi tako, da namesto zgoraj napisanih začimb omaki dodamo 4 žlice omake za žar in 400 g rdečega fižola ter nadaljujemo po opisanem receptu. Omako lahko postrežemo na prerezanih kajzericah ali kruhkih za burgerje in posujemo z malo sira.