
Gobe s sirom in pehtranom
Polnjeni šampinjoni malo drugače
Gobe s sirom in pehtranom
Polnjeni šampinjoni malo drugače

Sestavine
- 4 zelo veliki šampinjoni
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 30 g naribane mocarele ali čedarja
- 1 žlica nasekljanih pehtranovih listov
- rukola v solati, ko postrežemo
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 zelo veliki šampinjoni
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 30 g naribane mocarele ali čedarja
- 1 žlica nasekljanih pehtranovih listov
- rukola v solati, ko postrežemo
Postopek
Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Gobam odstranimo bete, klobuke pa položimo na pekač in jih posolimo.
V skledici zmešamo sira, skuto in pehtran, solimo in popramo. Z mešanico nadevamo gobe in jih postavimo pod razgret žar v pečici za 8 do 10 minut, da nadev zabrbota.
Nadevane gobe z lopatico poberemo s pekača in jih postrežemo z rukolo v solati.