
Mariniran rostbif na žaru
Mariniran rostbif na žaru

Sestavine
- 2 skodelici sojine omake
- 3 žlice sladkorja
- 2 strta stroka česna
- 1 žlica naribanega svežega ingverja
- sol in poper
- 900 g rostbifa (zgornji del rostbifa, »pokrov« rostbifa, lahko tudi pljučna pečenka)

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 2 skodelici sojine omake
- 3 žlice sladkorja
- 2 strta stroka česna
- 1 žlica naribanega svežega ingverja
- sol in poper
- 900 g rostbifa (zgornji del rostbifa, »pokrov« rostbifa, lahko tudi pljučna pečenka)
Postopek
Sveži ingver naribamo, česen olupimo in stremo. Za marinado v posodici pomešamo sojino omako, sladkor, česen in ingver. Po želji lahko mešanico pustimo en dan v hladilniku, da se okusi dodobra pomešajo.
Meso položimo v plitvo stekleno posodo in dodamo marinado. Pred peko meso mariniramo 1 do 2 uri. Ko ga vzamemo iz marinade, ga posolimo in pečemo na žaru na srednje močnem ognju. Za srednje pečeno meso pečemo približno 10 minut na vsaki strani, vendar je čas peke odvisen od debeline mesa.