Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mariniran rostbif na žaru

Mariniran rostbif na žaru

Čas priprave 30 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 skodelici sojine omake
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 strta stroka česna
  • 1 žlica naribanega svežega ingverja
  • sol in poper
  • 900 g rostbifa (zgornji del rostbifa, »pokrov« rostbifa, lahko tudi pljučna pečenka)

Preberite tudi

Sestavine

  • 2 skodelici sojine omake
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 strta stroka česna
  • 1 žlica naribanega svežega ingverja
  • sol in poper
  • 900 g rostbifa (zgornji del rostbifa, »pokrov« rostbifa, lahko tudi pljučna pečenka)

Postopek

1

Sveži ingver naribamo, česen olupimo in stremo. Za marinado v posodici pomešamo sojino omako, sladkor, česen in ingver. Po želji lahko mešanico pustimo en dan v hladilniku, da se okusi dodobra pomešajo.

2

Meso položimo v plitvo stekleno posodo in dodamo marinado. Pred peko meso mariniramo 1 do 2 uri. Ko ga vzamemo iz marinade, ga posolimo in pečemo na žaru na srednje močnem ognju. Za srednje pečeno meso pečemo približno 10 minut na vsaki strani, vendar je čas peke odvisen od debeline mesa.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.