Kaj boste skuhali danes?
Mariniran rostbif na žaru
Mariniran rostbif na žaru
Sestavine
- 2 skodelici sojine omake
- 3 žlice sladkorja
- 2 strta stroka česna
- 1 žlica naribanega svežega ingverja
- sol in poper
- 900 g rostbifa (zgornji del rostbifa, »pokrov« rostbifa, lahko tudi pljučna pečenka)
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 2 skodelici sojine omake
- 3 žlice sladkorja
- 2 strta stroka česna
- 1 žlica naribanega svežega ingverja
- sol in poper
- 900 g rostbifa (zgornji del rostbifa, »pokrov« rostbifa, lahko tudi pljučna pečenka)
Postopek
Sveži ingver naribamo, česen olupimo in stremo. Za marinado v posodici pomešamo sojino omako, sladkor, česen in ingver. Po želji lahko mešanico pustimo en dan v hladilniku, da se okusi dodobra pomešajo.
Meso položimo v plitvo stekleno posodo in dodamo marinado. Pred peko meso mariniramo 1 do 2 uri. Ko ga vzamemo iz marinade, ga posolimo in pečemo na žaru na srednje močnem ognju. Za srednje pečeno meso pečemo približno 10 minut na vsaki strani, vendar je čas peke odvisen od debeline mesa.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kremna rižota z rdečo peso
Sladki prepečenec s praženimi jabolki in rozinami
Kavno-čokoladno-čilijeva torta s kavno smetano
Poslastica za ljubitelje čokolade – kombinacija s čilijem je še posebno vroča!