© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mariniran rostbif na žaru

Mariniran rostbif na žaru

Čas priprave 30 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rostbif

Sestavine

  • 2 skodelici sojine omake
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 strta stroka česna
  • 1 žlica naribanega svežega ingverja
  • sol in poper
  • 900 g rostbifa (zgornji del rostbifa, »pokrov« rostbifa, lahko tudi pljučna pečenka)
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 2 skodelici sojine omake
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 strta stroka česna
  • 1 žlica naribanega svežega ingverja
  • sol in poper
  • 900 g rostbifa (zgornji del rostbifa, »pokrov« rostbifa, lahko tudi pljučna pečenka)

Postopek

1

Sveži ingver naribamo, česen olupimo in stremo. Za marinado v posodici pomešamo sojino omako, sladkor, česen in ingver. Po želji lahko mešanico pustimo en dan v hladilniku, da se okusi dodobra pomešajo.

2

Meso položimo v plitvo stekleno posodo in dodamo marinado. Pred peko meso mariniramo 1 do 2 uri. Ko ga vzamemo iz marinade, ga posolimo in pečemo na žaru na srednje močnem ognju. Za srednje pečeno meso pečemo približno 10 minut na vsaki strani, vendar je čas peke odvisen od debeline mesa.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.