© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Malinov kolač z amaretti

Malinov kolač z amaretti

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
SP4

Sestavine

  • 175 g zmehčanega masla
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • 150 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 85 g mletih mandljev
  • 150 g mandljevih piškotov amarettov
  • 250 g malin
  • sladkor v prahu za posip
  • 1,5 dl sladke smetane, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 175 g zmehčanega masla
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • 150 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 85 g mletih mandljev
  • 150 g mandljevih piškotov amarettov
  • 250 g malin
  • sladkor v prahu za posip
  • 1,5 dl sladke smetane, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Model za torte premera 20 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Maslo, sladkor, jajca, moko, pecilni prašek in mlete mandlje damo v veliko skledo. Stepemo z ročnim električnim mešalnikom, da se vse sestavine dobro povežejo.

2

Polovico mase razprostremo v model. Posujemo s polovico amarettov, grobo nalomljenih na koščke, in s tretjino malin. Oboje zelo rahlo potlačimo v testo.

3

Preostalo testo s čajno žličko v kepicah razporedimo po amarettih in malinah in enakomerno razmažemo. Posujemo s preostalimi amaretti in polovico preostalih malin. Pečemo približno 1  uro in 10 minut, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolača, čist, ko ga izvlečemo.

4

Kolač pustimo, da se 15 minut ohlaja v modlu, nato z nožem povlečemo ob obodu in kolač vzamemo iz modla. V hladilniku se v pokriti posodi obdrži do 2 dni.

5

Kolač vzamemo iz hladilnika eno uro prej, preden postrežemo. Lahno ga poprašimo s sladkorjem v prahu in ga ponudimo s preostalimi malinami in sladko smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.