
Lososovi kaneloni s špinačo in jajčevci
Kosilo s hranilno bogatimi sestavinami.
Lososovi kaneloni s špinačo in jajčevci
Kosilo s hranilno bogatimi sestavinami.

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 jajčevca
- 1 kg pasiranega paradižnika (passate)
- 2 dl suhega belega vina
- 3 žlice kaper
- 1 žlica sladkorja
- 500 g maskarponeja
- 3 dl mleka
- 150 g svežega bazilikinega pesta
- 3 jajca
- 6 lososovih filejev brez kože
- 12 svežih listov testenin za lazanjo
- 800 g špinače
- 50 g sveže naribanega parmezana
- sol
- poper
- listi bazilike za posip

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 jajčevca
- 1 kg pasiranega paradižnika (passate)
- 2 dl suhega belega vina
- 3 žlice kaper
- 1 žlica sladkorja
- 500 g maskarponeja
- 3 dl mleka
- 150 g svežega bazilikinega pesta
- 3 jajca
- 6 lososovih filejev brez kože
- 12 svežih listov testenin za lazanjo
- 800 g špinače
- 50 g sveže naribanega parmezana
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo na rezine narezano čebulo. Ko porjavi, vmešamo kocke jajčevcev in jih 5 minut pražimo, da se zmehčajo. Dodamo paradižnik in zalijemo z vinom, nato vmešamo še kapre, sladkor, žlico soli in malo popra. Jed pokrijemo in kuhamo 20 minut.
Medtem v skledi polovico maskarponeja gladko zmešamo z mlekom, pestom in razžvrkljanimi jajci.
Vsak lososov file razpolovimo tako, da dobimo dva dolga kosa. Vsak list lazanje namažemo z eno žlico preostalega maskarponeja, ga obložimo z enim kosom lososa, začinimo s soljo in poprom ter zvijemo v valj.
Špinačo operemo in jo v večji kozici segrejemo, da oveni. Nato jo odcedimo in iz nje iztisnemo čim več vode, da pečeni kaneloni ne bodo premokri. Špinačo razporedimo po večjem pekaču (meri naj približno 27 x 35 cm). Nanjo naložimo lososove kanelone in vse skupaj prelijemo s paradižnikovo omako z jajčevci. Previdno dodamo še maskarponejevo mešanico.
Pečico segrejemo na 190 °C. Na maskarponejevo mešanico posujemo parmezan in kanelone pečemo 40 minut. Preden jed postrežemo, jo pustimo 5 do 10 minut počivati, nato jo posujemo z listi bazilike in postrežemo.