
Kaj boste skuhali danes?
Skušin file s solato iz čičerke
Skušin file s solato iz čičerke

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- šopek mlade čebulice
- 2 strta stroka česna
- naribana lupina 1 limone in malo soka
- 2 pločevinki čičerke po 400 g
- 1,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 80 g polsuhih paradižnikov* ali češnjevcev
- 4 fileji skuše
- velik šopek bazilike
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- šopek mlade čebulice
- 2 strta stroka česna
- naribana lupina 1 limone in malo soka
- 2 pločevinki čičerke po 400 g
- 1,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 80 g polsuhih paradižnikov* ali češnjevcev
- 4 fileji skuše
- velik šopek bazilike
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Mlado čebulico narežemo skupaj z zelenjem. V veliki nizki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem 2 minuti pražimo čebulo s strtim česnom in limonovo lupino. Čebulica se mora zmehčati, vendar mora biti še vedno lepo zelena. Dodamo odcejeno in splaknjeno čičerko in dobro premešamo. Malo jo potlačimo s tlačilko za pire, nato dodamo zelenjavno osnovo in narezan paradižnik. Dušimo 3 do 4 minute oziroma toliko časa, da se tekočina pokuha, in odložimo, da se čičerka nekoliko ohladi.
Medtem na srednji temperaturi segrejemo preostalo olje. Ribje fileje z obeh strani začinimo s soljo in poprom in jih s kožno stranjo navzdol položimo na segreto olje. Na vsaki strani jih pečemo 3 minute.
V čičerko dodamo natrgane liste bazilike in žlico limoninega soka ter začinimo po okusu. Na krožnike položimo toplo čičerko, pokapljamo jo z oljčnim oljem in nanjo položimo skušin file.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Prepleten čokoladno-makov kvašeni zavitek
Zavit kot vrtinec, dober kot sanje. Ko moči združita mak in čokolada, se rodi neverjetna praznična poslastica.
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.