Kaj boste skuhali danes?
Skušin file s solato iz čičerke
Skušin file s solato iz čičerke
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- šopek mlade čebulice
- 2 strta stroka česna
- naribana lupina 1 limone in malo soka
- 2 pločevinki čičerke po 400 g
- 1,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 80 g polsuhih paradižnikov* ali češnjevcev
- 4 fileji skuše
- velik šopek bazilike
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- šopek mlade čebulice
- 2 strta stroka česna
- naribana lupina 1 limone in malo soka
- 2 pločevinki čičerke po 400 g
- 1,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 80 g polsuhih paradižnikov* ali češnjevcev
- 4 fileji skuše
- velik šopek bazilike
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Mlado čebulico narežemo skupaj z zelenjem. V veliki nizki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem 2 minuti pražimo čebulo s strtim česnom in limonovo lupino. Čebulica se mora zmehčati, vendar mora biti še vedno lepo zelena. Dodamo odcejeno in splaknjeno čičerko in dobro premešamo. Malo jo potlačimo s tlačilko za pire, nato dodamo zelenjavno osnovo in narezan paradižnik. Dušimo 3 do 4 minute oziroma toliko časa, da se tekočina pokuha, in odložimo, da se čičerka nekoliko ohladi.
Medtem na srednji temperaturi segrejemo preostalo olje. Ribje fileje z obeh strani začinimo s soljo in poprom in jih s kožno stranjo navzdol položimo na segreto olje. Na vsaki strani jih pečemo 3 minute.
V čičerko dodamo natrgane liste bazilike in žlico limoninega soka ter začinimo po okusu. Na krožnike položimo toplo čičerko, pokapljamo jo z oljčnim oljem in nanjo položimo skušin file.