© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Limonov polentni kolač

Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.

Limonov polentni kolač

Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.

Čas priprave 2 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
limonov-polentni-kolac_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 neškropljeni limoni
  • 140 g zmehčanega masla
  • 3 jajca
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 200 g mletih mandljev
  • 175 g koruznega zdroba
  • 1 žlička pecilnega praška
  • maslo za model
  • maskarpone ali sladka smetana, ko postrežemo

preliv

  • 140 g rjavega sladkorja
  • sok 1 limone

Sestavine

  • 2 neškropljeni limoni
  • 140 g zmehčanega masla
  • 3 jajca
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 200 g mletih mandljev
  • 175 g koruznega zdroba
  • 1 žlička pecilnega praška
  • maslo za model
  • maskarpone ali sladka smetana, ko postrežemo

preliv

  • 140 g rjavega sladkorja
  • sok 1 limone

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo model za torte s premerom 24 cm. Celi limoni damo v lonec in ju zalijemo s hladno vodo. Zavremo, odcedimo in ponovno prelijemo s hladno vodo, nato kuhljamo eno uro, da postaneta zelo mehki. Po potrebi dodamo še malo vode. Limoni dobro odcedimo. Ko se ohladita, ju razpolovimo, odstranimo peške in zmiksamo v multipraktiku, da dobimo pire.

2

Limonovemu pireju dodamo vse preostale sestavine za kolač in miksamo, da dobimo rahlo testo. Testo damo v pekač in pečemo 40 do 50 minut, da se zlato obarva in začne odstopati od robov.

3

Medtem ko se kolač peče, pripravimo preliv tako, da zmešamo sladkor z limonovim sokom. Ko je kolač pečen, ga vzamemo iz pečice in počakamo, da se malo ohladi. Še toplega prelijemo s prelivom in pustimo, da se popolnoma ohladi. Postrežemo z maskarponejem ali stepeno sladko smetano.

Priljubljeni recepti

Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo

Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija

40 min
Enostavno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

Azijska račja solata

Račka v solati - zakaj pa ne!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.