
Lazanja z jajčevci
Lazanja malce drugače - najbolje s svežo baziliko in z jajčevci z domačega vrta.
Lazanja z jajčevci
Lazanja malce drugače - najbolje s svežo baziliko in z jajčevci z domačega vrta.

Sestavine
- 3 jajčevci
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 veliki stroki česna
- 6,8 dl pasiranega paradižnika (passata)
- ½ žlice suhega origana
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- šopek bazilike
- 100 g naribanega parmezana
- 125 g mocarele
- 200 g svežih listov testa za lazanjo
- 5 žlic krušnih drobtin
- sol
- poper

'Marry me pasta' - 'Za oženit' dobra jed, pripravljena v vsega pol ure
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Bralka sprašuje: "Ali so pesini listi užitni?"
"Pesini listi so videti zelo privlačni. Doslej sem jih vedno zavrgla, a sem pomislila, da so morda celo užitni. Ali jih lahko jemo in kako jih pripravimo?"

Tako preprosto doma pripravite mandljevo in ovseno "mleko"
Kako pripraviti rastlinske napitke doma? Zbrali smo recepte, trike in kulinarične razlage za boljši okus in več nadzora nad sestavinami.
Sestavine
- 3 jajčevci
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 veliki stroki česna
- 6,8 dl pasiranega paradižnika (passata)
- ½ žlice suhega origana
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- šopek bazilike
- 100 g naribanega parmezana
- 125 g mocarele
- 200 g svežih listov testa za lazanjo
- 5 žlic krušnih drobtin
- sol
- poper
Postopek
Grelec za žar v pečici vključimo na najvišjo stopnjo. Jajčevce po dolgem narežemo na tanke rezine, jih zložimo na velik pekač, premažemo z oljem in solimo. Na vsaki strani jih pečemo 2 do 3 minute, da se zlato rjavo obarvajo in jih prihranimo.
Česen olupimo in stremo. V večji kozici segrejemo olje, dodamo česen in po eni minuti, ko česen zadiši, vlijemo paradižnikov pire. Zavremo, dodamo origano, sladkor in kis, solimo, popramo in kuhamo 10 minut. Liste bazilike natrgamo in jih na koncu vmešamo v omako.
Pečico segrejemo na 200 °C. Po dnu pekača, velikosti približno 20 x 30 cm, razporedimo nekaj žlic paradižnikove omake, jo pokrijemo s plastjo jajčevcev, potresemo s parmezanom in koščki mocarele ter vse pokrijemo s testenimi listi. V istem vrstnem redu zlagamo plasti še naprej, končamo pa s plastjo parmezana in mocarele. Po vrhu potresemo še krušne drobtine. Lazanjo pečemo 25 do 30 minut, da se zlato zapeče in zabrbota.