Kaj boste skuhali danes?
Kuhano vino s pomarančo in jabolkom
Kuhano vino bo pričaralo pravo praznično vzdušje
Kuhano vino s pomarančo in jabolkom
Kuhano vino bo pričaralo pravo praznično vzdušje
Sestavine
- 2 bio pomaranči
- 1 jabolko
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 cimetovi palčki
- malo sveže naribanega muškatnega oreška
- 7,5 dl rdečega vina
Tako rahli in okusni štruklji, da zasenčijo tudi glavno jed
Kvašeni štruklji s skuto so lahko odlična priloga tudi za martinovo – rahli in polnega okusa se lepo podajo k pečeni perutnini in dušenemu rdečemu zelju.
Sladica, ki očara z izgledom in okusom
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.
Ta viralni hit z družbenih omrežij bo vaš novi najljubši proteinski obrok
Če iščete hitro, okusno in hranljivo jed, ki bo všeč vsem doma, je tortilja z jajcem iz pečice pravi odgovor.
Sestavine
- 2 bio pomaranči
- 1 jabolko
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 cimetovi palčki
- malo sveže naribanega muškatnega oreška
- 7,5 dl rdečega vina
Postopek
Pomarančama tanko obrežemo lupino, iz enega sadeža iztisnemo sok, drugega narežemo na kose. Jabolko narežemo na četrtine, izrežemo peščišče, meso pa narežemo na debele rezine.
V kozico damo sladkor, pomarančno lupinico, sok in kose pomaranče, prelomljeni cimetovi palčki in muškatni orešek ter prilijemo 3 dl vode. Zavremo in nežno kuhamo 10 minut, da se tekočina prepoji z začimbami, nato dodamo vino in jabolčne rezine ter nežno zavremo. Postrežemo v nepregornih kozarcih.
Brezalkoholna različica
Namesto vode vzamemo čaj (na primer cejlonski) in nežno kuhamo 2 do 3 minute, vino pa nadomestimo s sokom iz rdečega grozdja.