Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuhano vino s pomarančo in jabolkom

Kuhano vino bo pričaralo pravo praznično vzdušje

Kuhano vino s pomarančo in jabolkom

Kuhano vino bo pričaralo pravo praznično vzdušje

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
VINSKI KOLAC IMG_5222000

Sestavine

  • 2 bio pomaranči
  • 1 jabolko
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 cimetovi palčki
  • malo sveže naribanega muškatnega oreška
  • 7,5 dl rdečega vina

Sestavine

  • 2 bio pomaranči
  • 1 jabolko
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 cimetovi palčki
  • malo sveže naribanega muškatnega oreška
  • 7,5 dl rdečega vina

Postopek

1

Pomarančama tanko obrežemo lupino, iz enega sadeža iztisnemo sok, drugega narežemo na kose. Jabolko narežemo na četrtine, izrežemo peščišče, meso pa narežemo na debele rezine.

2

V kozico damo sladkor, pomarančno lupinico, sok in kose pomaranče, prelomljeni cimetovi palčki in muškatni orešek ter prilijemo 3 dl vode. Zavremo in nežno kuhamo 10 minut, da se tekočina prepoji z začimbami, nato dodamo vino in jabolčne rezine ter nežno zavremo. Postrežemo v nepregornih kozarcih.

Brezalkoholna različica

Namesto vode vzamemo čaj (na primer cejlonski) in nežno kuhamo 2 do 3 minute, vino pa nadomestimo s sokom iz rdečega grozdja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.