Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom

Krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom

Čas priprave 2 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
krompir por nadevan krompir polnjen krompir
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 veliki krompirji
  • 2 pora
  • 50 g masla
  • sol
  • poper
  • 100 g mehkega kremnega sira ali namaza

Preberite tudi

Sestavine

  • 4 veliki krompirji
  • 2 pora
  • 50 g masla
  • sol
  • poper
  • 100 g mehkega kremnega sira ali namaza

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo in ga po celi lupini premažemo z oljem. Postavimo ga v pekač in pečemo eno uro do uro in 15 minut oziroma tako dolgo, da začutimo, da je mehek, ko vanj zapičimo nož. Pustimo, da se malo hladi.

2

Medtem por očistimo, operemo, vzdolžno razpolovimo in narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo 40 g masla in por 5 minut dušimo, da se zmehča.

3

Krompir razpolovimo in polovice izdolbemo. Sredico damo v skledo, na polovicah pa pustimo toliko roba, da lahko stojijo na pekaču in ohranijo obliko. Krompirjevo sredico z žlico nekoliko zmečkamo (bolje, da ne pretlačimo) in zmešamo z dušenim porom, soljo, poprom in mehkim sirom. Zmes nadevamo v krompirjeve polovice in jih razporedimo na pekač. Preostalo maslo razporedimo na vrhove polnjenih polovic. Pečemo jih 30 do 40 minut, da začnejo spreminjati barvo v zlato rjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.