Kaj boste skuhali danes?
Krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom
Krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom
Sestavine
- 4 veliki krompirji
- 2 pora
- 50 g masla
- sol
- poper
- 100 g mehkega kremnega sira ali namaza
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 4 veliki krompirji
- 2 pora
- 50 g masla
- sol
- poper
- 100 g mehkega kremnega sira ali namaza
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo in ga po celi lupini premažemo z oljem. Postavimo ga v pekač in pečemo eno uro do uro in 15 minut oziroma tako dolgo, da začutimo, da je mehek, ko vanj zapičimo nož. Pustimo, da se malo hladi.
Medtem por očistimo, operemo, vzdolžno razpolovimo in narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo 40 g masla in por 5 minut dušimo, da se zmehča.
Krompir razpolovimo in polovice izdolbemo. Sredico damo v skledo, na polovicah pa pustimo toliko roba, da lahko stojijo na pekaču in ohranijo obliko. Krompirjevo sredico z žlico nekoliko zmečkamo (bolje, da ne pretlačimo) in zmešamo z dušenim porom, soljo, poprom in mehkim sirom. Zmes nadevamo v krompirjeve polovice in jih razporedimo na pekač. Preostalo maslo razporedimo na vrhove polnjenih polovic. Pečemo jih 30 do 40 minut, da začnejo spreminjati barvo v zlato rjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skutni zavitek z grozdjem
Nežna kombinacija skute in grozdja je kot nalašč za jesenski posladek.