Kaj boste skuhali danes?
Poutine
Poutine je kanadska klasika – krompirček s slastno omako in mocarelo.
Poutine
Poutine je kanadska klasika – krompirček s slastno omako in mocarelo.
Sestavine
- 1 kg krompirčka za pomfri, lahko zamrznjenega
- sol
- 5 dl goveje jušne osnove
- 2 1⁄2 žlice koruznega škroba
- 1 žlička grobo mletega črnega popra
- 200 g mocarele (izberemo suho)
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 1 kg krompirčka za pomfri, lahko zamrznjenega
- sol
- 5 dl goveje jušne osnove
- 2 1⁄2 žlice koruznega škroba
- 1 žlička grobo mletega črnega popra
- 200 g mocarele (izberemo suho)
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Če imamo zamrznjen krompirček, ga stresemo na velik plitev pekač, razporedimo v eno plast in izdatno solimo. Pečemo ga 40 minut, medtem ga sredi peke obrnemo, da se po obeh straneh zlato in hrustljavo speče.
Medtem govejo jušno osnovo nalijemo v kozico in zavremo. Ko zavre, škrob zmešamo z 2 1⁄2 žlice mrzle vode in mešanico dodamo v jušno osnovo. Zmešamo in nežno kuhamo 5 minut, da se zgosti. Začinimo s soljo in strtim poprom.
Krompirček stresemo na servirni krožnik in ga prelijemo z gosto omako. Posujemo ga s sirom, natrganim na kose, velike 2 cm, in takoj postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodna sladica v kozarcu
Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!
Pečen piščanec s pikantno klobaso in mladim krompirjem
Zlato zapečen piščanec kar vabi k mizi!
Prekajena gnjat s kislim zeljem in krompirjem iz rimskega lonca
Ideja kako uporabiti kislo zelje v zimskih dneh.