© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Poutine

Poutine je kanadska klasika – krompirček s slastno omako in mocarelo.

Poutine

Poutine je kanadska klasika – krompirček s slastno omako in mocarelo.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 do 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 kg krompirčka za pomfri, lahko zamrznjenega
  • sol
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 2 1⁄2 žlice koruznega škroba
  • 1 žlička grobo mletega črnega popra
  • 200 g mocarele (izberemo suho)

Sestavine

  • 1 kg krompirčka za pomfri, lahko zamrznjenega
  • sol
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 2 1⁄2 žlice koruznega škroba
  • 1 žlička grobo mletega črnega popra
  • 200 g mocarele (izberemo suho)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Če imamo zamrznjen krompirček, ga stresemo na velik plitev pekač, razporedimo v eno plast in izdatno solimo. Pečemo ga 40 minut, medtem ga sredi peke obrnemo, da se po obeh straneh zlato in hrustljavo speče.

2

Medtem govejo jušno osnovo nalijemo v kozico in zavremo. Ko zavre, škrob zmešamo z 2 1⁄2 žlice mrzle vode in mešanico dodamo v jušno osnovo. Zmešamo in nežno kuhamo 5 minut, da se zgosti. Začinimo s soljo in strtim poprom.

3

Krompirček stresemo na servirni krožnik in ga prelijemo z gosto omako. Posujemo ga s sirom, natrganim na kose, velike 2 cm, in takoj postrežemo.

Priljubljeni recepti

Jagodna sladica v kozarcu

Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!

10 min
Enostavno

Pečen piščanec s pikantno klobaso in mladim krompirjem

Zlato zapečen piščanec kar vabi k mizi!

2 h
Enostavno

Prekajena gnjat s kislim zeljem in krompirjem iz rimskega lonca

Ideja kako uporabiti kislo zelje v zimskih dneh.

Enostavno

Jagodni tiramisu z desertnim vinom

Čudovito kremasta italijanska sladica

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.