© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krompirjeva solata z drobnjakom in jogurtom

Krompirjeva solata v lahki različici – večino majoneze smo nadomestili z jogurtom in kislo smetano.

Krompirjeva solata z drobnjakom in jogurtom

Krompirjeva solata v lahki različici – večino majoneze smo nadomestili z jogurtom in kislo smetano.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
low-fat potato saladmake it healthierhealthy

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 žlici majoneze
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 3 žlice manj mastne kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica manj mastnega mleka
  • 8 mladih čebulic
  • 3 žlice drobnjaka
  • 1 žlica nasekljanega pehtrana
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 žlici majoneze
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 3 žlice manj mastne kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica manj mastnega mleka
  • 8 mladih čebulic
  • 3 žlice drobnjaka
  • 1 žlica nasekljanega pehtrana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Krompir operemo in ga narežemo na 2,5 do 3 cm velike kose, da se enakomerno skuha. Damo jih v kozico z vrelo vodo, in ko voda spet zavre, ogenj malo zmanjšamo in kuhamo približno 10 minut, da se krompir skuha, vendar še vedno ohrani obliko. Odcedimo ga in stresemo v veliko skledo.

2

Medtem ko kuhamo krompir, zmešamo majonezo, jogurt, kislo smetano, gorčico in mleko. Mlado čebulo očistimo, po dolgem razpolovimo in narežemo na rezine. Krompirju dodamo mlado čebulo, skoraj ves drobnjak in pehtran, poper in ščepec soli.

3

Še topel krompir prelijemo s prelivom in nežno premešamo, da se obda s prelivom, vendar še vedno ostane v kosih. Solato stresemo v servirno skledo in jo posujemo s preostalim drobnjakom in pehtranom. Postrežemo hladno.

Nasvet

Solato lahko pripravimo nekaj ur vnaprej in jo shranimo v hladilnik, vendar jo malo pred postrežbo postavimo na sobno temperaturo, saj je okusnejša, če je ne postrežemo naravnost iz hladilnika.

Priljubljeni recepti

Makaronovo meso

Bolonjska omaka na hitro

40 min
Enostavno

Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo

Prava spomladanska piščančja pojedina

50 min
Enostavno

Hitra jagodna torta z bezgovim sirupom

Poglejte kakšna lepotica - kot nalašč za poletna praznovanja

30 min
Enostavno

Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko

Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.