© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krompirjeva solata z drobnjakom in jogurtom

Krompirjeva solata v lahki različici – večino majoneze smo nadomestili z jogurtom in kislo smetano.

Krompirjeva solata z drobnjakom in jogurtom

Krompirjeva solata v lahki različici – večino majoneze smo nadomestili z jogurtom in kislo smetano.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
low-fat potato saladmake it healthierhealthy

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 žlici majoneze
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 3 žlice manj mastne kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica manj mastnega mleka
  • 8 mladih čebulic
  • 3 žlice drobnjaka
  • 1 žlica nasekljanega pehtrana
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 žlici majoneze
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 3 žlice manj mastne kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica manj mastnega mleka
  • 8 mladih čebulic
  • 3 žlice drobnjaka
  • 1 žlica nasekljanega pehtrana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Krompir operemo in ga narežemo na 2,5 do 3 cm velike kose, da se enakomerno skuha. Damo jih v kozico z vrelo vodo, in ko voda spet zavre, ogenj malo zmanjšamo in kuhamo približno 10 minut, da se krompir skuha, vendar še vedno ohrani obliko. Odcedimo ga in stresemo v veliko skledo.

2

Medtem ko kuhamo krompir, zmešamo majonezo, jogurt, kislo smetano, gorčico in mleko. Mlado čebulo očistimo, po dolgem razpolovimo in narežemo na rezine. Krompirju dodamo mlado čebulo, skoraj ves drobnjak in pehtran, poper in ščepec soli.

3

Še topel krompir prelijemo s prelivom in nežno premešamo, da se obda s prelivom, vendar še vedno ostane v kosih. Solato stresemo v servirno skledo in jo posujemo s preostalim drobnjakom in pehtranom. Postrežemo hladno.

Nasvet

Solato lahko pripravimo nekaj ur vnaprej in jo shranimo v hladilnik, vendar jo malo pred postrežbo postavimo na sobno temperaturo, saj je okusnejša, če je ne postrežemo naravnost iz hladilnika.

Priljubljeni recepti

»Leskovački uštipak«

Klasični uštipak s kajmakom bo vedno znova navdušil vaše goste

Enostavno

Lečna solata z bučo in češnjevim paradižnikom

Leča in buča sta dober ter zdrav par

40 min
Enostavno

Skutna torta z mandarinami

Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino

1 h 45 min
Enostavno

Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju

Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.