© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeva solata z rdečo peso, slaniki in koromačem

Krompirjeva solata malce drugače

Krompirjeva solata z rdečo peso, slaniki in koromačem

Krompirjeva solata malce drugače

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
krompirjeva solata

Sestavine

  • 400 g krompirja, skuhanega v lupini
  • 200 g vloženih slanikov
  • 150 g rdeče pese
  • 3 žlice kisa
  • 2 žlici sladkorja
  • 1⁄2 žličke soli
  • 1 veliko kislo jabolko
  • 1⁄2 glave koromača
  • žlica oljčnega olja
  • limonov sok

preliv

  • 150 g kisle smetane
  • 100 g majoneze
  • pest kopra
  • sveže mleti poper
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g krompirja, skuhanega v lupini
  • 200 g vloženih slanikov
  • 150 g rdeče pese
  • 3 žlice kisa
  • 2 žlici sladkorja
  • 1⁄2 žličke soli
  • 1 veliko kislo jabolko
  • 1⁄2 glave koromača
  • žlica oljčnega olja
  • limonov sok

preliv

  • 150 g kisle smetane
  • 100 g majoneze
  • pest kopra
  • sveže mleti poper
  • sol

Postopek

1

Pet decilitrov vode, sol, sladkor in kis damo v kozico in zavremo. Rdečo peso olupimo in jo narežemo na manjše koščke, damo v prevretek in skuhamo do mehkega. Odcedimo in ohladimo.

2

Krompir olupimo in narežemo na kocke. Užitni del koromača (sredica je trda in jo zavržemo) po dolžini narežemo na tanke rezine, jih damo v skledo in zmešamo z limonovim sokom in oljčnim oljem. Slanike narežemo na dolge in ozke trakove. Jabolko olupimo, mu odstranimo peščišče in ga narežemo na kocke enake velikosti kot krompir.

3

Majonezo zmešamo s kislo smetano, koprom, soljo in poprom. Dodamo slanike, jabolko, krompir, koromač in hladno rdečo peso. Previdno premešamo, po želji začinimo s soljo, poprom, sladkorjem ali limonovim sokom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.