
Kaj boste skuhali danes?
Krompirjeva solata z rdečo peso, slaniki in koromačem
Krompirjeva solata malce drugače
Krompirjeva solata z rdečo peso, slaniki in koromačem
Krompirjeva solata malce drugače

Sestavine
- 400 g krompirja, skuhanega v lupini
- 200 g vloženih slanikov
- 150 g rdeče pese
- 3 žlice kisa
- 2 žlici sladkorja
- 1⁄2 žličke soli
- 1 veliko kislo jabolko
- 1⁄2 glave koromača
- žlica oljčnega olja
- limonov sok
preliv
- 150 g kisle smetane
- 100 g majoneze
- pest kopra
- sveže mleti poper
- sol

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 400 g krompirja, skuhanega v lupini
- 200 g vloženih slanikov
- 150 g rdeče pese
- 3 žlice kisa
- 2 žlici sladkorja
- 1⁄2 žličke soli
- 1 veliko kislo jabolko
- 1⁄2 glave koromača
- žlica oljčnega olja
- limonov sok
preliv
- 150 g kisle smetane
- 100 g majoneze
- pest kopra
- sveže mleti poper
- sol
Postopek
Pet decilitrov vode, sol, sladkor in kis damo v kozico in zavremo. Rdečo peso olupimo in jo narežemo na manjše koščke, damo v prevretek in skuhamo do mehkega. Odcedimo in ohladimo.
Krompir olupimo in narežemo na kocke. Užitni del koromača (sredica je trda in jo zavržemo) po dolžini narežemo na tanke rezine, jih damo v skledo in zmešamo z limonovim sokom in oljčnim oljem. Slanike narežemo na dolge in ozke trakove. Jabolko olupimo, mu odstranimo peščišče in ga narežemo na kocke enake velikosti kot krompir.
Majonezo zmešamo s kislo smetano, koprom, soljo in poprom. Dodamo slanike, jabolko, krompir, koromač in hladno rdečo peso. Previdno premešamo, po želji začinimo s soljo, poprom, sladkorjem ali limonovim sokom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.