
Krompirjeva solata z rdečo peso, slaniki in koromačem
Krompirjeva solata malce drugače
Krompirjeva solata z rdečo peso, slaniki in koromačem
Krompirjeva solata malce drugače

Sestavine
- 400 g krompirja, skuhanega v lupini
- 200 g vloženih slanikov
- 150 g rdeče pese
- 3 žlice kisa
- 2 žlici sladkorja
- 1⁄2 žličke soli
- 1 veliko kislo jabolko
- 1⁄2 glave koromača
- žlica oljčnega olja
- limonov sok
preliv
- 150 g kisle smetane
- 100 g majoneze
- pest kopra
- sveže mleti poper
- sol

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 400 g krompirja, skuhanega v lupini
- 200 g vloženih slanikov
- 150 g rdeče pese
- 3 žlice kisa
- 2 žlici sladkorja
- 1⁄2 žličke soli
- 1 veliko kislo jabolko
- 1⁄2 glave koromača
- žlica oljčnega olja
- limonov sok
preliv
- 150 g kisle smetane
- 100 g majoneze
- pest kopra
- sveže mleti poper
- sol
Postopek
Pet decilitrov vode, sol, sladkor in kis damo v kozico in zavremo. Rdečo peso olupimo in jo narežemo na manjše koščke, damo v prevretek in skuhamo do mehkega. Odcedimo in ohladimo.
Krompir olupimo in narežemo na kocke. Užitni del koromača (sredica je trda in jo zavržemo) po dolžini narežemo na tanke rezine, jih damo v skledo in zmešamo z limonovim sokom in oljčnim oljem. Slanike narežemo na dolge in ozke trakove. Jabolko olupimo, mu odstranimo peščišče in ga narežemo na kocke enake velikosti kot krompir.
Majonezo zmešamo s kislo smetano, koprom, soljo in poprom. Dodamo slanike, jabolko, krompir, koromač in hladno rdečo peso. Previdno premešamo, po želji začinimo s soljo, poprom, sladkorjem ali limonovim sokom.