
Gaspačo (hladna zelenjavna juha)
Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha
Gaspačo (hladna zelenjavna juha)
Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha

Sestavine
- 1 strok česna
- ½ majhne rdeče čebule
- ½ majhne rdeče paprike
- ½ majhne zelene paprike
- 1 kumara
- 2 rezini belega kruha
- 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 300 g paradižnika
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlička vinskega kisa
- ½ žličke soli
- ¼ žličke mletega črnega popra
ko postrežemo
- ledene kocke
- lističi bazilike
- na kockice narezana rdeča in zelena paprika
- krutoni
- ekstra deviško oljčno olje

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.
Sestavine
- 1 strok česna
- ½ majhne rdeče čebule
- ½ majhne rdeče paprike
- ½ majhne zelene paprike
- 1 kumara
- 2 rezini belega kruha
- 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 300 g paradižnika
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlička vinskega kisa
- ½ žličke soli
- ¼ žličke mletega črnega popra
ko postrežemo
- ledene kocke
- lističi bazilike
- na kockice narezana rdeča in zelena paprika
- krutoni
- ekstra deviško oljčno olje
Postopek
Čebulo in česen olupimo, čebulo nasekljamo. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Tudi paradižnik narežemo na kocke.
Vse sestavine za juho damo v posodo kuhinjskega strojčka in sesekljamo v gladko zmes. Postavimo jo v hladilnik, vsaj za 2 uri, da se dobro ohladi, preden jo postrežemo.
Juho nalijemo v krožnike in vanjo vstavimo ledene kocke, lističe bazilike, kockice paprike in krutone. Po želji jo pokapljamo z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja.