Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Korejski hotdogi

Pripravite hotdoge z aromatičnim kimčijem

Korejski hotdogi

Pripravite hotdoge z aromatičnim kimčijem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 hrenovke
  • 1⁄2 žličke medu
  • 3 žlice majoneze
  • 1–1 1⁄2 žlice gouchujanga (korejska rdeča čilijeva pasta)
  • kanček riževega kisa
  • 4 štručke za hotdoge
  • 120 g kimčija (korejska fermentirana zelenjava)
  • 1 korenček
  • 1 žlička popraženih sezamovih semen

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 4 hrenovke
  • 1⁄2 žličke medu
  • 3 žlice majoneze
  • 1–1 1⁄2 žlice gouchujanga (korejska rdeča čilijeva pasta)
  • kanček riževega kisa
  • 4 štručke za hotdoge
  • 120 g kimčija (korejska fermentirana zelenjava)
  • 1 korenček
  • 1 žlička popraženih sezamovih semen

Postopek

1

Hrenovke skuhamo po navodilih na zavitku. V skledi zmešamo med, majonezo, gouchujang in rižev kis.

2

Štručke prerežemo, vanje položimo hrenovke in obložimo s kimčijem. Pokapamo s pikantno majonezo in okrasimo s korenčkom, ki smo ga olupili in narezali na tanke trakove, ter sezamom.

Nasvet

Recept za kimči najdete tukaj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.