
Kaj boste skuhali danes?
Kolački z ameriškimi orehi
Aromatična ameriška sladica za hladne dni. Kdor nima pekanov, naj uporabi kar navadne orehe.
Kolački z ameriškimi orehi
Aromatična ameriška sladica za hladne dni. Kdor nima pekanov, naj uporabi kar navadne orehe.

Sestavine
testo
- 50 g ameriških orehov (pekanov)
- 50 g polnomastnega kremnega sira
- 50 g zmehčanega masla
- 50 g moke in še malo za pomokanje
nadev
- ščep soli
- 85 g ameriških orehov (pekanov)
- 1 rumenjak
- 50 g svetlega rjavega sladkorja
- 2 žlici javorovega sirupa
- ½ žličke vaniljeve arome
- 1 žlica stopljenega masla

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
testo
- 50 g ameriških orehov (pekanov)
- 50 g polnomastnega kremnega sira
- 50 g zmehčanega masla
- 50 g moke in še malo za pomokanje
nadev
- ščep soli
- 85 g ameriških orehov (pekanov)
- 1 rumenjak
- 50 g svetlega rjavega sladkorja
- 2 žlici javorovega sirupa
- ½ žličke vaniljeve arome
- 1 žlica stopljenega masla
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Za testo ameriške orehe fino zmeljemo v multipraktiku, nato dodamo preostale sestavine in mešamo še toliko, da se testo komaj poveže. Roke si lahno pomokamo, da se testo ne lepi nanje, nato ga povaljamo v 12 kroglic. S prsti jih nežno pritisnemo ob dno in ob stranice vdolbin modla za mini mafine z 12 vdolbinami. Postavimo v hladilnik.
Za nadev v suhi ponvi 3 do 5 minut pražimo ameriške orehe, da so rahlo popraženi in lepo dišijo. Malo jih ohladimo, 12 jedrc prihranimo, preostale pa grobo sesekljamo. Skupaj stepemo preostale sestavine, nato vmešamo sesekljane orehe.
Testene košarice pečemo 5 minut, nato jih vzamemo iz pečice. Če se je testo nekoliko napihnilo, ga nežno potlačimo z žličko ali s prsti. V vsako testeno košarico damo žličko ali dve nadeva, nato na vrh položimo celo orehovo jedrce. Pečemo 15 do 20 minut ali tako dolgo, da se testo zlato obarva, nadev pa strdi. Pustimo, da se nekoliko ohladijo v modlu. Jemo tople kar tako ali pa s smetano, stepeno z javorovim sirupom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni