© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kolački z ameriškimi orehi

Aromatična ameriška sladica za hladne dni. Kdor nima pekanov, naj uporabi kar navadne orehe.

Kolački z ameriškimi orehi

Aromatična ameriška sladica za hladne dni. Kdor nima pekanov, naj uporabi kar navadne orehe.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecan tassies

Sestavine

testo

  • 50 g ameriških orehov (pekanov)
  • 50 g polnomastnega kremnega sira
  • 50 g zmehčanega masla
  • 50 g moke in še malo za pomokanje

nadev

  • ščep soli
  • 85 g ameriških orehov (pekanov)
  • 1 rumenjak
  • 50 g svetlega rjavega sladkorja
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • 1 žlica stopljenega masla

Sestavine

testo

  • 50 g ameriških orehov (pekanov)
  • 50 g polnomastnega kremnega sira
  • 50 g zmehčanega masla
  • 50 g moke in še malo za pomokanje

nadev

  • ščep soli
  • 85 g ameriških orehov (pekanov)
  • 1 rumenjak
  • 50 g svetlega rjavega sladkorja
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • 1 žlica stopljenega masla

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Za testo ameriške orehe fino zmeljemo v multipraktiku, nato dodamo preostale sestavine in mešamo še toliko, da se testo komaj poveže. Roke si lahno pomokamo, da se testo ne lepi nanje, nato ga povaljamo v 12 kroglic. S prsti jih nežno pritisnemo ob dno in ob stranice vdolbin modla za mini mafine z 12 vdolbinami. Postavimo v hladilnik.

2

Za nadev v suhi ponvi 3 do 5 minut pražimo ameriške orehe, da so rahlo popraženi in lepo dišijo. Malo jih ohladimo, 12 jedrc prihranimo, preostale pa grobo sesekljamo. Skupaj stepemo preostale sestavine, nato vmešamo sesekljane orehe.

3

Testene košarice pečemo 5 minut, nato jih vzamemo iz pečice. Če se je testo nekoliko napihnilo, ga nežno potlačimo z žličko ali s prsti. V vsako testeno košarico damo žličko ali dve nadeva, nato na vrh položimo celo orehovo jedrce. Pečemo 15 do 20 minut ali tako dolgo, da se testo zlato obarva, nadev pa strdi. Pustimo, da se nekoliko ohladijo v modlu. Jemo tople kar tako ali pa s smetano, stepeno z javorovim sirupom.

Priljubljeni recepti

Čokoladne rezine z višnjami

Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Enostavno

Čebulno meso iz rimskega lonca

Spoznajte dobrote iz rimskega lonca.

Enostavno

Veganska čokoladna krema

Čokoladna krema brez živalskih sestavin? Tudi to je eden od klasičnih veganskih receptov, ki ne sme manjkati v vaši zbirki.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.