
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 veliki rahlo razžvrkljani jajci
- sok in lupina 1 limone
- 140 g moke
- ½ žličke sode bikarbone
- 50 g borovnic
- maslo za pekač za mafine
obloga
- 2,5 dl kisle smetane
- 25 g sladkorja v prahu
- 1 veliko jajce
- 1 žlička vaniljeve arome

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 veliki rahlo razžvrkljani jajci
- sok in lupina 1 limone
- 140 g moke
- ½ žličke sode bikarbone
- 50 g borovnic
- maslo za pekač za mafine
obloga
- 2,5 dl kisle smetane
- 25 g sladkorja v prahu
- 1 veliko jajce
- 1 žlička vaniljeve arome
Postopek
Pekač za mafine z 12 vdolbinami namažemo z maslom. Iz papirja za peko izrežemo 12 trakov, širokih 1,5 cm. Vsakega prerežemo na pol in polovici položimo v odprtine pekača v obliki križa. Trakove bomo uporabili za dvigovanje pečenih kolačkov iz odprtin.
Pečico segrejemo na 180 °C. Maslo in sladkor stepemo, da dobimo kremasto in svetlo zmes. Postopoma dodajamo jajca in vsako dobro stepemo v mešanico. Dodamo lupino cele in sok polovice limone. Dobro premešamo in dodamo polovico moke. Na koncu vmešamo še preostali sok in preostalo moko.
Testo z žlico napolnimo v vdolbine pekača; v vsako vdolbino damo po eno zvrhano žlico testa. Vrh testa poravnamo in testo v vsaki vdolbini posujemo z nekaj borovnicami. Pečemo 10 minut.
Pripravimo še oblogo. Skupaj stepemo kislo smetano, sladkor, jajce in aromo. Ko se kolački pečejo 10 minut, jih vzamemo iz pečice; na otip bi morali biti že čvrsti, vendar še vedno svetle barve. Po vrhu jih nežno pritisnemo, da jih zravnamo, nato pa na vsak kolaček nadevamo malo smetanove mešanice; vdolbine pekača bi morale biti napolnjene skoraj do vrha. Po smetani posujemo še malo borovnic in pečemo še 5 do 7 minut, da se obloga zapeče, vendar je še vedno malo majava.
Kolačke ohladimo v pekaču, nato jih s trakovi iz papirja za peko dvignemo iz vdolbin, trakove odstranimo in postrežemo.