© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Borovničevi kolački s kislo smetano

Borovničevi kolački s kislo smetano

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
borovnicevi kolacki s kislo smetano

Sestavine

  • 100 g zmehčanega masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 veliki rahlo razžvrkljani jajci
  • sok in lupina 1 limone
  • 140 g moke
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 50 g borovnic
  • maslo za pekač za mafine

obloga

  • 2,5 dl kisle smetane
  • 25 g sladkorja v prahu
  • 1 veliko jajce
  • 1 žlička vaniljeve arome
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g zmehčanega masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 veliki rahlo razžvrkljani jajci
  • sok in lupina 1 limone
  • 140 g moke
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 50 g borovnic
  • maslo za pekač za mafine

obloga

  • 2,5 dl kisle smetane
  • 25 g sladkorja v prahu
  • 1 veliko jajce
  • 1 žlička vaniljeve arome

Postopek

1

Pekač za mafine z 12 vdolbinami namažemo z maslom. Iz papirja za peko izrežemo 12 trakov, širokih 1,5 cm. Vsakega prerežemo na pol in polovici položimo v odprtine pekača v obliki križa. Trakove bomo uporabili za dvigovanje pečenih kolačkov iz odprtin.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Maslo in sladkor stepemo, da dobimo kremasto in svetlo zmes. Postopoma dodajamo jajca in vsako dobro stepemo v mešanico. Dodamo lupino cele in sok polovice limone. Dobro premešamo in dodamo polovico moke. Na koncu vmešamo še preostali sok in preostalo moko.

3

Testo z žlico napolnimo v vdolbine pekača; v vsako vdolbino damo po eno zvrhano žlico testa. Vrh testa poravnamo in testo v vsaki vdolbini posujemo z nekaj borovnicami. Pečemo 10 minut.

4

Pripravimo še oblogo. Skupaj stepemo kislo smetano, sladkor, jajce in aromo. Ko se kolački pečejo 10 minut, jih vzamemo iz pečice; na otip bi morali biti že čvrsti, vendar še vedno svetle barve. Po vrhu jih nežno pritisnemo, da jih zravnamo, nato pa na vsak kolaček nadevamo malo smetanove mešanice; vdolbine pekača bi morale biti napolnjene skoraj do vrha. Po smetani posujemo še malo borovnic in pečemo še 5 do 7 minut, da se obloga zapeče, vendar je še vedno malo majava.

5

Kolačke ohladimo v pekaču, nato jih s trakovi iz papirja za peko dvignemo iz vdolbin, trakove odstranimo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.