Kaj boste skuhali danes?
Svedrčki s sardelami in brokolijem
Svedrčki s sardelami in brokolijem
Sestavine
- 400 g testenin svedrčkov
- 250 g svežih sardelnih filejev
- 350 g brokolija
- 350 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 šalotki
- 1 zavojček žafrana
- oljčno olje
- sol
- poper
- moka za pomokanje
Tina Maze razkrila, kako doma pripravlja marmelado iz mandarin
Tina Maze je na svojem Instagram profilu delila prikupen video iz domače kuhinje, v katerem pripravlja marmelado iz mandarin.
Za prste obliznit: Rebra, nadeva s tuhinjsko filo
Oddaja Slovenske kuharice na TV Veseljak Golica tokrat gosti prav posebno mojstrico domače kuhe – Slavko Baloh iz Tuhinjske doline.
Praznična peka: katere piškote lahko pripravite že novembra
Praznični čas bo vsak čas tu. Pričakajte ga z domačimi piškoti, a brez nepotrebnega stresa.
Sestavine
- 400 g testenin svedrčkov
- 250 g svežih sardelnih filejev
- 350 g brokolija
- 350 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 šalotki
- 1 zavojček žafrana
- oljčno olje
- sol
- poper
- moka za pomokanje
Postopek
Brokoli očistimo, razdelimo na cvetke, operemo in cvetke nekaj minut blanširamo v vreli slani vodi. S penovko jih preložimo v drugo posodo, vodo pa prihranimo za kuhanje testenin.
Sardelne fileje operemo in popivnamo s papirnato brisačo. Pomokamo jih in odvečno moko otresemo. Na vročem olju jih ocvremo, da se zlato obarvajo. Preložimo jih na papirnat prtiček in pustimo, da papir vpije odvečno olje, nato jih narežemo na manjše kose. Vodo, v kateri smo blanširali brokoli, zavremo, dodamo žafran in v njej skuhamo testenine.
Šalotko olupimo in narežemo na rezine. Na 4 žlicah olja jo pražimo 2 do 3 minute, dodamo blanširan brokoli, rahlo premešamo, pokrijemo in na šibkem ognju kuhamo še 3 do 4 minute. Pelate odcedimo, jih grobo sesekljamo in dodamo brokoliju. Zvišamo temperaturo in pustimo 2 do 3 minute, da se okusi povežejo, nato omaki dodamo ocvrte sardele. Temperaturo zmanjšamo in kuhamo še 2 minuti. Testenine odcedimo, pomešamo z omako in začinimo z grobo mletim poprom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Morski list z grahom in školjkami
Zvitki s telečjimi jetri, panceto in rožmarinom
Slastni mesni zvitki za popestritev nedeljskega jedilnika
Limonovo-vaniljev mlečni riž iz pečice
Mlečni riž je čudovito nostalgična jed, primerna za zajtrk, malico, poobedek ali večerjo.