© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svedrčki s sardelami in brokolijem

Svedrčki s sardelami in brokolijem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svedrcki s sardelami in brokolijem

Sestavine

  • 400 g testenin svedrčkov
  • 250 g svežih sardelnih filejev
  • 350 g brokolija
  • 350 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 2 šalotki
  • 1 zavojček žafrana
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • moka za pomokanje

Sestavine

  • 400 g testenin svedrčkov
  • 250 g svežih sardelnih filejev
  • 350 g brokolija
  • 350 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 2 šalotki
  • 1 zavojček žafrana
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • moka za pomokanje

Postopek

1

Brokoli očistimo, razdelimo na cvetke, operemo in cvetke nekaj minut blanširamo v vreli slani vodi. S penovko jih preložimo v drugo posodo, vodo pa prihranimo za kuhanje testenin.

2

Sardelne fileje operemo in popivnamo s papirnato brisačo. Pomokamo jih in odvečno moko otresemo. Na vročem olju jih ocvremo, da se zlato obarvajo. Preložimo jih na papirnat prtiček in pustimo, da papir vpije odvečno olje, nato jih narežemo na manjše kose. Vodo, v kateri smo blanširali brokoli, zavremo, dodamo žafran in v njej skuhamo testenine.

3

Šalotko olupimo in narežemo na rezine. Na 4 žlicah olja jo pražimo 2 do 3 minute, dodamo blanširan brokoli, rahlo premešamo, pokrijemo in na šibkem ognju kuhamo še 3 do 4 minute. Pelate odcedimo, jih grobo sesekljamo in dodamo brokoliju. Zvišamo temperaturo in pustimo 2 do 3 minute, da se okusi povežejo, nato omaki dodamo ocvrte sardele. Temperaturo zmanjšamo in kuhamo še 2 minuti. Testenine odcedimo, pomešamo z omako in začinimo z grobo mletim poprom.

Priljubljeni recepti

Nugatovi obročki

Poslastica ob čaju.

Enostavno

Koromačeva juha z rakci

Fina morska juha

1 h 30 min
Enostavno

Robidovi kvadrati

Robide bomo tokrat porabili v ljubkem pecivu za čajanko

1 h 20 min
Enostavno

Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom

Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.

1 h 40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.