
Kokosove kroglice
Sladke kokosove kroglice so stalne gostje pladnjev s pecivom
Kokosove kroglice
Sladke kokosove kroglice so stalne gostje pladnjev s pecivom

Sestavine
- 250 g masla
- 330 g sladkorja v prahu
- 20 g (2 vrečki) vaniljevega sladkorja
- 400 g mleka v prahu
- 200 g kokosove moke
- 1,5 dl vode
- 90 olupljenih mandljev
- kokosova moka za povaljanje
Preberite tudi

Kaj nas nauči: Golaž - 2. del
Poslanstvo golaža je v tem, da najslabše kose mesa spreminja v najboljše, kar mu uspeva z najstarejšo kuharsko tehniko, ki počasnost spreminja v hitrost.

Tako spečete ribe na žaru, da ne razpadejo
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Prvomajsko kuhanje v kotličku: nasveti za jedi na žlico v naravi
Za prvomajski kotliček bodo prav prišli nasveti in recepti za najbolj priljubljene jedi: golaž, pasulj, bosanski lonec, čobanac in fiš.
Sestavine
- 250 g masla
- 330 g sladkorja v prahu
- 20 g (2 vrečki) vaniljevega sladkorja
- 400 g mleka v prahu
- 200 g kokosove moke
- 1,5 dl vode
- 90 olupljenih mandljev
- kokosova moka za povaljanje
Postopek
Maslo stopimo, mu dodamo obe vrsti sladkorja, vodo in kokosovo moko ter skuhamo gost sirup. Primešamo mleko v prahu in mešamo toliko časa, da v masi ni nobene grudice več.
V roko vzamemo žličko še tople mase, jo nekoliko sploščimo, v sredino vstavimo mandelj in oblikujemo kroglico. Nekoliko ohlajene kroglice povaljamo v kokosovi moki.