Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kobariški štruklji

po receptu Ane Roš

Kobariški štruklji

po receptu Ane Roš

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Oznake
rozine štruklji kobariški štruklji
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

testo

  • 500 g moke
  • 2,5 dl voda
  • sol

nadev

  • 120 g masla
  • 120 g drobtin
  • 120 g orehov
  • 120 g rozin
  • 120 g sladkorja
  • ščepec cimeta
  • 1 žlica ruma
  • 1,5 dl mleka
  • cimet in rjav sladkor za posip

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

testo

  • 500 g moke
  • 2,5 dl voda
  • sol

nadev

  • 120 g masla
  • 120 g drobtin
  • 120 g orehov
  • 120 g rozin
  • 120 g sladkorja
  • ščepec cimeta
  • 1 žlica ruma
  • 1,5 dl mleka
  • cimet in rjav sladkor za posip

Postopek

1

Moko poparimo z vrelo vodo in začinimo s soljo. S kuhalnico dobro premešamo. Testo oblikujemo v kroglice, ki jih pritisnemo, tako da se sploščijo v polpete.

2

Vse sestavine za nadev dobro zmešamo. Če je nadev preveč suh, mu dodamo še malo mleka. Z žličko dajemo nadev na testene kroge, ki jih nato prepognemo in zapremo v polkrog oziroma naborek. Na sredino vtisnemo s prstom jamico, da dobimo značilno obliko.

3

V velikem loncu zavremo vodo s soljo, nato ogenj zmanjšamo (voda ne sme vreti!) in štruklje kuhamo 20 do 30 minut, dokler ne priplavajo na površje. Kuhane dobro odcedimo, damo na krožnike, posujemo s cimetom in rjavim sladkorjem ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.