
Kobariški štruklji
po receptu Ane Roš
Kobariški štruklji
po receptu Ane Roš

Sestavine
testo
- 500 g moke
- 2,5 dl voda
- sol
nadev
- 120 g masla
- 120 g drobtin
- 120 g orehov
- 120 g rozin
- 120 g sladkorja
- ščepec cimeta
- 1 žlica ruma
- 1,5 dl mleka
- cimet in rjav sladkor za posip

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.

Zakaj čiščenje s kisom in sodo bikarbono ne deluje, kot bi želeli
Alkoholni kis in soda bikarbona sta verjetno najbolj opevan par za čiščenje raznovrstnih površin. Pa resnično delujeta, kot bi želeli?

Na ta način bodo rebrca z žara vedno uspela
Rebrca veljajo za pravo kraljevsko jed z žara, a do popolnega okusa vodi le ena pot: počasno pečenje pri nizki temperaturi.
Sestavine
testo
- 500 g moke
- 2,5 dl voda
- sol
nadev
- 120 g masla
- 120 g drobtin
- 120 g orehov
- 120 g rozin
- 120 g sladkorja
- ščepec cimeta
- 1 žlica ruma
- 1,5 dl mleka
- cimet in rjav sladkor za posip
Postopek
Moko poparimo z vrelo vodo in začinimo s soljo. S kuhalnico dobro premešamo. Testo oblikujemo v kroglice, ki jih pritisnemo, tako da se sploščijo v polpete.
Vse sestavine za nadev dobro zmešamo. Če je nadev preveč suh, mu dodamo še malo mleka. Z žličko dajemo nadev na testene kroge, ki jih nato prepognemo in zapremo v polkrog oziroma naborek. Na sredino vtisnemo s prstom jamico, da dobimo značilno obliko.
V velikem loncu zavremo vodo s soljo, nato ogenj zmanjšamo (voda ne sme vreti!) in štruklje kuhamo 20 do 30 minut, dokler ne priplavajo na površje. Kuhane dobro odcedimo, damo na krožnike, posujemo s cimetom in rjavim sladkorjem ter postrežemo.