
Sestavine
- 1 vaniljev strok
- 7,5 dl svežega mleka
- 2,5 dl sladke smetane
- 280 g sladkorja
- 2 g sode bikarbone
- ščep morske soli

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 vaniljev strok
- 7,5 dl svežega mleka
- 2,5 dl sladke smetane
- 280 g sladkorja
- 2 g sode bikarbone
- ščep morske soli
Postopek
Vaniljev strok razpremo in iz njega postrgamo semena. Vse sestavine damo v 5-litrsko kozico z debelim dnom, zmešamo in pristavimo na zmeren ogenj. V kozico postavimo metlico za stepanje, ki bo pomagala brzdati nastajanje pene. Po pol ure bo mešanica začela dobivati jantarni odtenek, takrat ogenj zmanjšamo na minimum in pogosto premešamo.
Po približno uri kuhanja se bo krema lepo oprijela kuhalnice. Ali je ravno prav gosta, preverimo tako, da kapljo kanemo na krožnik in preverimo, da ne zdrsne, ko krožnik nagnemo. Vrelo kremo preložimo v sterilizirane kozarce in jo za največ en teden shranimo v hladilnik.