
Sestavine
sladoled
- 2 dl mleka
- 2 dl smetane
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 žlica instantne kave
- 2 žlici kremnega likerja
- 8 otroških piškotov
- 1,5 dl hladne kave
- 1,4 dl smetane
- 1 žlica sladkorja
- 3 žlice kremnega likerja
- čokoladni ostružki za okras

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
sladoled
- 2 dl mleka
- 2 dl smetane
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 žlica instantne kave
- 2 žlici kremnega likerja
- 8 otroških piškotov
- 1,5 dl hladne kave
- 1,4 dl smetane
- 1 žlica sladkorja
- 3 žlice kremnega likerja
- čokoladni ostružki za okras
Postopek
V primerno veliki skledi stepemo jajci s sladkorjem, da mešanica postane bledo rumene barve. Mleko zavremo s smetano in dodamo k jajčni zmesi. Stepamo dokler se krema ne zgosti. Mešanico nato damo na ogenj in segrevamo do vrelišča. Odstranimo z ognja, vmešamo instantno kavo in ohladimo.
Ohlajeni zmesi dodamo kremni liker in jo zlijemo v aparat za izdelavo sladoleda ali v posodo, v kateri bomo sladoled zamrznili.
Otroške piškote razrežemo na manjše kose in jih razdelimo v 4 skodelice v katerih bomo sladico postregli. V vsako skodelico nalijemo nekaj kave, da se piškoti namočijo. Dodamo kavni sladoled in sladko smetano, ki smo jo predhodno stepli s sladkorjem in kremnim likerjem. Posujemo s čokoladnimi ostružki in postrežemo.