
Kavni sladoled s kremnim likerjem in piškoti
Ledena poslastica za kofetkarje
Kavni sladoled s kremnim likerjem in piškoti
Ledena poslastica za kofetkarje

Sestavine
sladoled
- 2 dl mleka
- 2 dl smetane
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 žlica instantne kave
- 2 žlici kremnega likerja
- 8 otroških piškotov
- 1,5 dl hladne kave
- 1,4 dl smetane
- 1 žlica sladkorja
- 3 žlice kremnega likerja
- čokoladni ostružki za okras
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
sladoled
- 2 dl mleka
- 2 dl smetane
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 žlica instantne kave
- 2 žlici kremnega likerja
- 8 otroških piškotov
- 1,5 dl hladne kave
- 1,4 dl smetane
- 1 žlica sladkorja
- 3 žlice kremnega likerja
- čokoladni ostružki za okras
Postopek
V primerno veliki skledi stepemo jajci s sladkorjem, da mešanica postane bledo rumene barve. Mleko zavremo s smetano in dodamo k jajčni zmesi. Stepamo dokler se krema ne zgosti. Mešanico nato damo na ogenj in segrevamo do vrelišča. Odstranimo z ognja, vmešamo instantno kavo in ohladimo.
Ohlajeni zmesi dodamo kremni liker in jo zlijemo v aparat za izdelavo sladoleda ali v posodo, v kateri bomo sladoled zamrznili.
Otroške piškote razrežemo na manjše kose in jih razdelimo v 4 skodelice v katerih bomo sladico postregli. V vsako skodelico nalijemo nekaj kave, da se piškoti namočijo. Dodamo kavni sladoled in sladko smetano, ki smo jo predhodno stepli s sladkorjem in kremnim likerjem. Posujemo s čokoladnimi ostružki in postrežemo.