Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
sladoled
- 2 dl mleka
- 2 dl smetane
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 žlica instantne kave
- 2 žlici kremnega likerja
- 8 otroških piškotov
- 1,5 dl hladne kave
- 1,4 dl smetane
- 1 žlica sladkorja
- 3 žlice kremnega likerja
- čokoladni ostružki za okras
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
sladoled
- 2 dl mleka
- 2 dl smetane
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 žlica instantne kave
- 2 žlici kremnega likerja
- 8 otroških piškotov
- 1,5 dl hladne kave
- 1,4 dl smetane
- 1 žlica sladkorja
- 3 žlice kremnega likerja
- čokoladni ostružki za okras
Postopek
V primerno veliki skledi stepemo jajci s sladkorjem, da mešanica postane bledo rumene barve. Mleko zavremo s smetano in dodamo k jajčni zmesi. Stepamo dokler se krema ne zgosti. Mešanico nato damo na ogenj in segrevamo do vrelišča. Odstranimo z ognja, vmešamo instantno kavo in ohladimo.
Ohlajeni zmesi dodamo kremni liker in jo zlijemo v aparat za izdelavo sladoleda ali v posodo, v kateri bomo sladoled zamrznili.
Otroške piškote razrežemo na manjše kose in jih razdelimo v 4 skodelice v katerih bomo sladico postregli. V vsako skodelico nalijemo nekaj kave, da se piškoti namočijo. Dodamo kavni sladoled in sladko smetano, ki smo jo predhodno stepli s sladkorjem in kremnim likerjem. Posujemo s čokoladnimi ostružki in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pisani krofki z luknjo s kokosovim oblivom
Poprasti lignji na žaru
Dobri lignji, sol in poper, 2 minuti na žaru – je kaj lažjega?