© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tiramisu s kremnim likerjem

Kremasti tiramisu vedno očara in začara

Tiramisu s kremnim likerjem

Kremasti tiramisu vedno očara in začara

Čas priprave 25 min + nekaj ur za hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Tiramisu s kremnim likerjem

Sestavine

  • 4 jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 500 g maskarponeja
  • ½ dl kremnega likerja z okusom kave
  • 2 žlici instantne kave
  • približno 200 g otroških piškotov (savoiardov)
  • 25 g temne čokolade
  • 2 žlički kakava v prahu
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 500 g maskarponeja
  • ½ dl kremnega likerja z okusom kave
  • 2 žlici instantne kave
  • približno 200 g otroških piškotov (savoiardov)
  • 25 g temne čokolade
  • 2 žlički kakava v prahu

Postopek

1

Jajca ločimo na beljake in rumenjake ter jih damo v ločeni skledi. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in stepemo (metlic ni treba pomiti), da nastane gosta in penasta masa – trajalo bo kakih 5 minut. Rumenjakovi masi primešamo maskarpone in liker, tako da ni več vidnih sledi maskarponeja, vendar pazimo, da ga ne stepemo preveč, da ne postane tekoč. V maskarponejevo mešanico s kovinsko žlico narahlo vmešamo sneg, tako da v masi ostane čim več zraka.

2

Pripravimo servirno posodo (velikosti približno 20 x 15 cm). Kavo raztopimo v 3 dl vrele vode. Nalijemo jo v globok krožnik in vanjo pomočimo po nekaj piškotov naenkrat; nekaj sekund jih obračamo, da se lepo napijejo, a niso preveč razmočeni. Polovico namočenih piškotov zložimo v servirno posodo in jih enakomerno premažemo s polovico maskarponejeve kreme. Nanjo grobo naribamo večino čokolade, nato ponovimo plast namočenih piškotov (porabiti moramo vso kavo) in kreme. Po želji lahko za lepši videz zgornjo plast kreme nabrizgamo z vrečko.

3

Tiramisu pokrijemo in ga za nekaj ur ali čez noč postavimo v hladilnik. Preden ga postrežemo, ga posujemo s kakavom v prahu in nanj naribamo preostalo čokolado.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.