
Ruska šarlota
Ruska šarlota

Sestavine
- 7 listov želatine
- 7,5 dl mleka
- 1 zavitek praška za čokoladni puding
- 125 g sladkorja
- 75 g temne čokolade
- 2 žlički instantne kave
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 75 g naribanih mandljev
- 1 žlica ruma
- 60 otroških piškotov
- 2,5 dl sladke smetane in kandirane češnje za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 7 listov želatine
- 7,5 dl mleka
- 1 zavitek praška za čokoladni puding
- 125 g sladkorja
- 75 g temne čokolade
- 2 žlički instantne kave
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 75 g naribanih mandljev
- 1 žlica ruma
- 60 otroških piškotov
- 2,5 dl sladke smetane in kandirane češnje za okras
Postopek
Želatino namočimo v hladno vodo. Prašek za puding zmešamo s tremi žlicami mleka. Preostalemu mleku dodamo sladkor in zavremo. Zmes mleka in praška za puding vlijemo v vrelo mleko in dobro zmešamo. Pudingovo maso odstavimo s štedilnika in dodamo koščke temne čokolade, da se v masi raztopijo. Postopoma vmešamo najprej instantno kavo, vaniljev sladkor in obe jajci, nato pa še rum in naribane mandlje. Želatino ožmemo in jo raztopimo v topli pudingovi masi, potem pa maso ohladimo v vodni kopeli.
Dno tortnega modla premera 24 cm obložimo s piškoti. Model napolnimo s polovično količino pudingove mase; obod modla obložimo s polovičkami piškotov. Preostale piškote in koščke piškotov razporedimo po pudingovi masi, prekrijemo s preostalo maso in torto postavimo za 4 ure v hladilnik, da se lepo strdi.
Obod tortnega modla odpremo in odstranimo. Sladko smetano čvrsto stepemo, napolnimo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in torto okrasimo s smetanovimi rozetami, ki jih obložimo s kandiranimi češnjami.