© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ruska šarlota

Ruska šarlota

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–14 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Najboljse Slascice SLO notranjost.indd

Sestavine

  • 7 listov želatine
  • 7,5 dl mleka
  • 1 zavitek praška za čokoladni puding
  • 125 g sladkorja
  • 75 g temne čokolade
  • 2 žlički instantne kave
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 2 jajci
  • 75 g naribanih mandljev
  • 1 žlica ruma
  • 60 otroških piškotov
  • 2,5 dl sladke smetane in kandirane češnje za okras

Sestavine

  • 7 listov želatine
  • 7,5 dl mleka
  • 1 zavitek praška za čokoladni puding
  • 125 g sladkorja
  • 75 g temne čokolade
  • 2 žlički instantne kave
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 2 jajci
  • 75 g naribanih mandljev
  • 1 žlica ruma
  • 60 otroških piškotov
  • 2,5 dl sladke smetane in kandirane češnje za okras

Postopek

1

Želatino namočimo v hladno vodo. Prašek za puding zmešamo s tremi žlicami mle­ka. Preostalemu mleku dodamo sladkor in zavremo. Zmes mleka in praška za puding vlijemo v vrelo mleko in dobro zmešamo. Pudingovo maso odstavimo s štedilnika in dodamo koščke temne čokolade, da se v masi raztopijo. Postopoma vmešamo naj­prej instantno kavo, vaniljev sladkor in obe jajci, nato pa še rum in naribane mandlje. Želatino ožmemo in jo raztopimo v topli pudingovi masi, potem pa maso ohladimo v vodni kopeli.

2

Dno tortnega modla premera 24 cm obložimo s piško­ti. Model napolnimo s polovično količino pudingove mase; obod modla obložimo s polovičkami piškotov. Preostale piškote in koščke piškotov razporedimo po pudingovi masi, prekrijemo s preostalo maso in torto postavimo za 4 ure v hladilnik, da se le­po strdi.

3

Obod tortnega modla odpremo in odstra­nimo. Sladko smetano čvrsto stepemo, na­polnimo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in torto okrasimo s smetanovi­mi rozetami, ki jih obložimo s kandiranimi češnjami.

Priljubljeni recepti

»Affogato al caffè«

Vaniljev sladoled, potopljen v kavo

5 min
Enostavno

Lešnikovi hrustljavčki

Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih

35 min
Enostavno

Pražene divje gobe

Pohvalite se s svojim gobjim 'ulovom' in pripravite te slastne pražene gobe

Enostavno

Sendvič po italijansko

Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

5 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.