© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata iz pese, slanine in mlade čebule

Solata iz pese, slanine in mlade čebule

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Solata-iz-pese-slanine-in-mlade-cebule_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 900 g kuhane in olupljene rdeče pese
  • šopek mlade čebulice
  • 100 g kock pancete ali slanine
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 2 dl kisle smetane (ali crème fraîche)
  • 2–3 žlice sveže naribanega hrena ali hrenove omake iz kozarca
  • sok ½ limone
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 900 g kuhane in olupljene rdeče pese
  • šopek mlade čebulice
  • 100 g kock pancete ali slanine
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 2 dl kisle smetane (ali crème fraîche)
  • 2–3 žlice sveže naribanega hrena ali hrenove omake iz kozarca
  • sok ½ limone
  • sol

Postopek

1

Peso narežemo na manjše kose in jo skupaj z nasekljano mlado čebulo damo v skledo. Na malo olja zlato rjavo prepražimo panceto ali slanino. Odstavimo jo z ognja in takoj dodamo v skledo. Če solate ne postrežemo takoj, jo postavimo na hladno. Vsaj eno uro pred postrežbo jo vzamemo iz hladilnika.

2

Kislo smetano zmešamo s hrenom, limonovim sokom in soljo. Malo smetanovega hrena damo na solato, drugo pa postrežemo posebej.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.