
Pečena račka z ringloji
Pečena račka z ringloji

Sestavine
- 1 zvezdnati janež
- 2 žlici koriandrovih semen
- 2 žlički morske soli
- 4 žlice sladkorja muskovado
- 2 1⁄2 kg težka raca
- 1 žlička oljčnega olja
- 6 ringlojev
- 3 lovorovi listi
- 0,75 dl rdečega vinskega kisa
- 3 dl piščančje jušne osnove

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 zvezdnati janež
- 2 žlici koriandrovih semen
- 2 žlički morske soli
- 4 žlice sladkorja muskovado
- 2 1⁄2 kg težka raca
- 1 žlička oljčnega olja
- 6 ringlojev
- 3 lovorovi listi
- 0,75 dl rdečega vinskega kisa
- 3 dl piščančje jušne osnove
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. V suhi ponvici pražimo zvezdnati janež in koriander, dokler ne zadišita. Tedaj ju damo v mlinček za začimbe skupaj z 2 žličkama morske soli in zmeljemo v fin prah (ali pa začimbe zdrobimo v možnarju). Začinjeno sol stresemo v skledico, dodamo sladkor, dobro premešamo in prihranimo.
Ringloje razpolovimo in izkoščičimo. V račjo kožo narahlo zarežemo rombast vzorec in v veliki kozici segrejemo olje. S pomočjo velikih kuhinjskih klešč obračamo raco, da jo opečemo z vseh strani. Odvečno maščobo odlijemo, raco položimo s prsnim delom navzgor, in ko se malo ohladi, jo natremo z začimbno mešanico. Ob straneh jo obložimo z ringlo- ji, nanje pa položimo lovorove liste in jih zalijemo s kisom ter jušno osnovo.
Pekač damo v pečico za 2 uri oziroma tako dolgo, da postane raca zlato rjava, ringloji pa se razpustijo. Tedaj še za 10 minut zvišamo temperaturo, da se koža hrustljavo zapeče. Ko vzamemo raco iz pečice, naj 10 minut počiva; z žlico poberemo odvečno maščobo z ringlojev. Raco razrežemo in vsaki porciji priložimo ringloje.