
Juha iz morske žabe
Juha iz morske žabe

Sestavine
- glava in odrezki morske žabe
- 2 korenčka
- 1 strok česna
- 1 manjša čebula
- košček belega dela pora
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 vejici peteršilja
- ½ stebla stebelne zelene
- 1 manjši paradižnik
- sol
- 5 zrn črnega popra
- kuhan riž za prilogo
- sesekljan peteršilj za posip
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- glava in odrezki morske žabe
- 2 korenčka
- 1 strok česna
- 1 manjša čebula
- košček belega dela pora
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 vejici peteršilja
- ½ stebla stebelne zelene
- 1 manjši paradižnik
- sol
- 5 zrn črnega popra
- kuhan riž za prilogo
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Glavo morske žabe očistimo in operemo. Položimo jo v lonec, dodamo še ribje obrezke in prilijemo 1,5 l hladne vode oziroma toliko, da je riba pokrita. Čebulo olupimo in narežemo na rezine, korenček ostrgamo in narežemo na kolobarčke ter oboje damo v lonec. Priložimo še vso preostalo jušno zelenjavo in začimbe ter zavremo. Sproti odstranjujemo pene, nato lonec pokrijemo in kuhamo približno pol ure.
Juho precedimo in iz glave izločimo meso. V precejeno juho vstavimo kuhan riž, korenček in koščke mesa, posujemo jo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.