© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonove rezine

Limonove rezine

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–15 rezin
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Slices_558x620_acf_cropped-2

Sestavine

  • 175 g moke
  • 50 g riževe moke
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 140 g hladnega masla
  • 1 žlica mleka
  • lupinica 3 limon
  • sok 4 limon (2 dl)
  • 3 jajca
  • 200 g sladkorja
  • 25 g moke
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 175 g moke
  • 50 g riževe moke
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 140 g hladnega masla
  • 1 žlica mleka
  • lupinica 3 limon
  • sok 4 limon (2 dl)
  • 3 jajca
  • 200 g sladkorja
  • 25 g moke
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Plitev kvadraten pekač s stranico 21 ali 22 cm obložimo s papirjem za peko. V skledo damo navadno in riževo moko, sladkor in na kocke narezano maslo, ki ga s prsti vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo fino drobtinasto zmes. Z jedilnim nožem vmešamo mleko. Mešanico stresemo v pekač in jo enakomerno pritisnemo ob dno. Pečemo 15 do 20 minut, da se zlato rjavo zapeče.

2

Vzamemo iz pečice in temperaturo zmanjšamo na 180 °C. Zmešamo limonov sok in jajca ter mešanico skozi sito prilijemo v skledo s sladkorjem, moko in limonovo lupinico. Zmešamo z metlico in nalijemo na še vroče pečeno testo. Vrnemo v pečico in pečemo še 10 do 15 minut, da se limonova krema po vrhu strdi. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato poprašimo s sladkorjem v prahu in narežemo na rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.