
Sestavine
- 175 g moke
- 50 g riževe moke
- 85 g rjavega sladkorja
- 140 g hladnega masla
- 1 žlica mleka
- lupinica 3 limon
- sok 4 limon (2 dl)
- 3 jajca
- 200 g sladkorja
- 25 g moke
- sladkor v prahu za posip

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 175 g moke
- 50 g riževe moke
- 85 g rjavega sladkorja
- 140 g hladnega masla
- 1 žlica mleka
- lupinica 3 limon
- sok 4 limon (2 dl)
- 3 jajca
- 200 g sladkorja
- 25 g moke
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Plitev kvadraten pekač s stranico 21 ali 22 cm obložimo s papirjem za peko. V skledo damo navadno in riževo moko, sladkor in na kocke narezano maslo, ki ga s prsti vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo fino drobtinasto zmes. Z jedilnim nožem vmešamo mleko. Mešanico stresemo v pekač in jo enakomerno pritisnemo ob dno. Pečemo 15 do 20 minut, da se zlato rjavo zapeče.
Vzamemo iz pečice in temperaturo zmanjšamo na 180 °C. Zmešamo limonov sok in jajca ter mešanico skozi sito prilijemo v skledo s sladkorjem, moko in limonovo lupinico. Zmešamo z metlico in nalijemo na še vroče pečeno testo. Vrnemo v pečico in pečemo še 10 do 15 minut, da se limonova krema po vrhu strdi. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato poprašimo s sladkorjem v prahu in narežemo na rezine.