Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 175 g moke
- 50 g riževe moke
- 85 g rjavega sladkorja
- 140 g hladnega masla
- 1 žlica mleka
- lupinica 3 limon
- sok 4 limon (2 dl)
- 3 jajca
- 200 g sladkorja
- 25 g moke
- sladkor v prahu za posip
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 175 g moke
- 50 g riževe moke
- 85 g rjavega sladkorja
- 140 g hladnega masla
- 1 žlica mleka
- lupinica 3 limon
- sok 4 limon (2 dl)
- 3 jajca
- 200 g sladkorja
- 25 g moke
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Plitev kvadraten pekač s stranico 21 ali 22 cm obložimo s papirjem za peko. V skledo damo navadno in riževo moko, sladkor in na kocke narezano maslo, ki ga s prsti vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo fino drobtinasto zmes. Z jedilnim nožem vmešamo mleko. Mešanico stresemo v pekač in jo enakomerno pritisnemo ob dno. Pečemo 15 do 20 minut, da se zlato rjavo zapeče.
Vzamemo iz pečice in temperaturo zmanjšamo na 180 °C. Zmešamo limonov sok in jajca ter mešanico skozi sito prilijemo v skledo s sladkorjem, moko in limonovo lupinico. Zmešamo z metlico in nalijemo na še vroče pečeno testo. Vrnemo v pečico in pečemo še 10 do 15 minut, da se limonova krema po vrhu strdi. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato poprašimo s sladkorjem v prahu in narežemo na rezine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ščukini fileji z medeno sojino omako
Ščuko, sladkovodno ribo, se da zelo okusno po kombinirati z medom in sojino omako.